La Setmana Santa generarà 2.580 contractes a les comarques gironines, el que significa un increment del 6,6% respecte de l'any anterior. A Catalunya se signaran 21.320 contractes, la qual cosa suposa un creixement del 9,8% respecte del 2016, segons un estudi de l'empresa de Recursos Humans Randstad.

Per demarcacions, Barcelona (11,5%) i Lleida (7,4%) són les províncies que registren major creixement respecte a la xifra aconseguida la Setmana Santa passada. A darrere se situa Girona (6,6%) i Tarragona (4,1%). En termes absoluts, Barcelona (15.150) és la que registra un major nombre de contractacions, acumulant el 71,1% del total d'ocupacions que es generaran a Catalunya durant aquesta campanya de Setmana Santa.

Les contractacions augmentaran un 10% a Catalunya, dos punts percentuals per sobre de la mitjana espanyola. La bona marxa del mercat laboral generarà un creixement de la contractació durant aquesta temporada del 8% respecte a l'últim any, la qual cosa situarà aquest període com un dels millors de la història a Espanya.

Si s'analitza la sèrie històrica, la generació de contractes durant Setmana Santa va descendir consecutivament des del 2011 fins a 2013, quan es van registrar 12.616 nous contractes. Per després créixer durant quatre períodes fins a aconseguir els 21.320 en aquest exercici.

L'estudi se centra en els sectors de transport i distribució, hostaleria i entreteniment, que són els que impulsen la contractació durant aquesta època de l'any.