El president d'honor de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, va morir la matinada d'ahir a Barcelona als 81 anys, segons van confirmar fonts de la companyia, que va presidir durant gairebé dotze anys.

Gabarró va deixar la presidència de l'energètica el mes de setembre passat, cedint el testimoni a Isidre Fainé, després d'haver liderat el creixement de Gas Natural, que el 2009 va fer un salt qualitatiu en fusionar-se amb Unión Fenosa, cosa que va donar lloc a Gas Natural Fenosa, una de les principals empreses energètiques d'Espanya.

Nascut a Sant Guim de Freixenet (Segarra) el 1935, Gabarró va iniciar la seva trajectòria professional a Perfumeria Parera i posteriorment va ingressar a Roca Radiadores, on després de passar per diferents càrrecs va ser nomenat director general de Producció el 1969 i gerent el 1974.

Va ser nomenat conseller de la gasista al juliol del 2003 i va arribar a la presidència d'aquesta companyia a l'octubre del 2004, amb 69 anys, després de substituir en el càrrec Antoni Brufau.

Sota la seva presidència, Gas Natural Fenosa es va caracteritzar pel creixement i la consolidació internacional, principalment a Llatinoamèrica, arribant a un benefici de més de 1.300 milions d'euros el 2016.El president del consell d'administració de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé, i tots els directius, consellers i empleats del grup van expressar el seu pesar per la mort de Gabarró i van transmetre el seu condol a la vídua i família. Fonts de la companyia van precisar que el funeral se celebrarà avui a les 10:30 hores al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona. El president del Govern, Mariano Rajoy, va recordar Gabarró com «una de les figures més destacades del sector empresarial espanyol».