Sis empreses gironines acaben d'obrir-se mercat en l'espai transfronterer que està sota influència de les cambres de comerç d'Andorra, Perpinyà, Lleida i Girona. Collverd; Frescmarket; Mas Llunes; Mooma; Grup Morera i Anxoves de l'Escala han trobat distribuïdor per als seus productes per fer-los penetrar en el mercat francès, especialment als pirineus orientals i Andorra.

El Palau de Congressos de Lleida va acollir dimecres la jornada Pirineus Gourmet en la qual empreses ubicades en zona transfronterera i dedicades als productes alimentaris de qualitat van establir xarxes de contactes per ampliar mercat. Per exemple, la gironina Mooma, dedicada a l'elaboració de sidra i sucs varietals, té intenció d'entrar a Lleida i Andorra i es troba tancant acords amb distribuïdors que li permetin accedir a aquest mercat. El responsable de la firma, Pau Frigola, indica que el mercat gironí «el tenim cobert i ara la nostra prioritat és Andorra i Lleida».

En la mateixa direcció es mouen la resta d'empreses gironines que han aconseguit acords comercials o estan tancant els darrers serrells per penetrar en el mercat transfronterer. I és que precisament aquest és l'objectiu que tenen les quatre cambres de comerç implicades en la xarxa PirineusMed a fi de facilitar la mobilitat i la cohesió dins d'aquest territori potenciant les relacions entre les pimes i esborrant l'efecte barrera que provoca la frontera.

La jornada

La trobada empresarial va comptar també amb la participació de diverses autoritats del món de la gastronomia i la política com el director de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés; l'expert en consum, Florencia Garcia, o el xef gironí Joan Roca.

El showroom perqué va servir d'aparador de totes les empreses de banda i banda de la frontera que van participar de la jornada per aconseguir establir contactes que els permetin distribuir els seus productes més enllà de la seva àrea d'influència.

A banda d'aquestes jornades, les quatre cambres implicades també ofereixen un servei a mida per a les pimes per tal d'assessorar-les en els seus plans de creixement i expansió internacional.