Comexi Group, empresa dedicada a la fabricació de maquinària per a la impressió i la conversió d'envasos flexibles, ha reforçat el seu consell d'administració amb la incorporació de Xavier Torra, l'ex-primer executiu de Simon Holding i ara mateix president d'Eurecat, el macrocentre tecnològic de Catalunya.

Torra ha entrat en el màxim òrgan de govern com a independent per substituir Fernando Serra, segons va explicar Manel Xifra Pagès, president de Comexi, al diari Expansión. A més de presidir Eurecat, Torra dirigeix Alt Bath, un projecte empresarial propi, i és conseller de Bain, la divisió de cultiu de fruits secs del grup Borges. A més, forma part del consell regional de BBVA a Catalunya i del consell assessor del fabricant de rentadores industrials Girbau.

En l'actualitat Comexi ja compta amb Joaquin Coello, expresident del Port de Barcelona i exconseller delegat d'Applus+, com a conseller independent. En el consell, també hi participen, a més del president, uns altres tres membres de la família Xifra, fundadora i propietària de la companyia.

Amb seu a Riudellots de la Selva, on es troba una de les seves tres plantes de producció, Comexi va registrar l'any passat una facturació de 149 milions d'euros, un 15% més que l'exercici anterior.

El president de la companyia atribueix el creixement al llançament d'una nova impressora òfset per a envasos flexibles de tambor central, coneguda com a CI8 i destinada a tirades curtes de bosses de plàstics de productes com, per exemple, les patates fregides. Comexi ven els seus equips a més de 100 països, ocupa 500 persones i té plantes també a Itàlia i Brasil.