La companyia de benzineres de baix cost Petrolis Independents s'ha estrenat a les comarques de Girona, obrint benzinera a Torroella de Montgrí.

Amb aquestes, la cadena independentista ja té vuit estacions al Principat: una al Vallès Occidental, una al Vallès Oriental, una a la Conca de Barberà, dues a Osona, dues a les comarques de Lleida i ara una a Girona. Els impulsors de la cadena continuen així una expansió que va començar el 2014 i que continuarà en els anys vinents.

La principal característica d´aquestes estacions de servei és que són low cost, estan totalment automatitzades i compleixen les normatives de seguretat europees més estrictes. Torroella i Centelles incorporaran en pocs dies, però, una novetat que aviat serà present a totes les seves benzineres i que converteix les dues darreres en les més ràpides d´Europa.

Torroella i Centelles incorporen un sistema de pagament que permet pagar el repostatge en només tres segons. Aquest sistema ha estat desenvolupat amb la companyia catalana instal·lada a Centelles Alvic, que va néixer el 1986 a Vic i que avui és un referent en el sector dels hidrocarburs pel que fa a la creació de solucions integrals per a la gestió, automatització i el control d´estacions de servei, essent els seus terminals d´autopagament els més avançats del mercat. La companyia està present a tot l´Estat, a Portugal, a Llatinoamèrica, a l´Amèrica del Nord i a l´Àfrica.

El sistema que s´instal·la a les benzineres de Petrolis Independents s´anomena SmartFuel. El sortidor detectarà l´smartphone del client mitjançant bluetooth i aquest, via app, omplirà el sortidor sense fer servir ni diners ni targetes. Un cop acabat el repostat, l´app carregarà l´import a la targeta de crèdit o dèbit que el client hagi predefinit prèviament a l´aplicació. "Encara no hem trobat com fer que el conductor no hagi de baixar del vehicle per despenjar la mànega i posar-la al dipòsit, però tot arribarà", comenta divertit Jordi Roset, copropietari de Petrolis.

Segons el seu soci Joan Canadell, "la incorporació d´aquest sistema representa per a la nostra companyia fer realitat l´aposta per les tecnologies més modernes del moment". I continua: "a Petrolis Independents fa temps que tenim clar que Catalunya té potencial de lideratge en gairebé tots els sectors econòmics, i en el món dels carburants ho volem demostrar amb fets. Volem tenir les estacions més ràpides d´Europa", rebla Canadell.

Les benzineres de Torroella i Centelles incorporaran fins a quatre sistemes de pagament de nou desenvolupament i funcionaran com a banc de proves per tal d´implantar els millors sistemes a la resta d´estacions de la cadena.