Més de 60 empresaris gironins han participat a la jornada organitzada per PIMEC Girona sobre les novetats del nou Sistema d´Informació Immediata (SII) per a la gestió de l´Impost del Valor Afegit (IVA), que entrarà en vigor el pròxim 1 de juliol, en aplicació del primer semestre d´enguany. L´acte ha comptat amb la participació del president de la Comissió Economicofiscal de PIMEC, Joan Maria Gimeno, i representant de l´Agència Estatal de l´Administració Tributària (AEAT).

El president de la Comissió Econòmicofiscal de PIMEC, Joan M. Gimeno, ha manifestat la seva preocupació davant una nova càrrega de compliment tributari, que obliga les petites empreses a familiaritzar-se en poc temps amb un nou sistema de gestió. Gimeno ha recalcat novament que "Hisenda ha de tenir present la realitat de les pimes a l´hora d´introduir novetats com el SII, doncs comporta major pressió al sistema financer i administratiu de les empreses, i, per tant, majors costos indirectes de compliment tributari".

PIMEC celebra que Hisenda ja hagi donat resposta a les seves peticions, articulant el mecanisme de renúncia anunciat recentment per a petites empreses acollides al ReDeMe, però caldrà veure com s´aplica i sembla que només afectaria al primer semestre del 2017.