07 de abril de 2017
07.04.2017

Els apartaments, indignats per la injusta pujada de la taxa turística als habitatges

L'Associació Turística d'Apartaments gironina creu que la Generalitat hauria de concentrar els esforços en lluitar contra la il·legalitat

07.04.2017 | 12:34
Els apartaments, indignats per la injusta pujada de la taxa turística als habitatges

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) està indignada amb l'augment de la taxa turística acordat per la Generalitat només per als habitatges d'ús turístic perquè el considera injust i desproporcionat . Aquesta mesura, que va entrar en vigor el passat 1 d'abril, significa que a Catalunya els habitatges d'ús turístic passaran de pagar 0,45 euros per persona i nit a 0,90 euros, excepte a Barcelona, on la taxa s'apuja dels 0,65 euros als 2,25 euros.

L'entitat manté que aquesta mesura equipara el sector amb els hotels de quatre estrelles vulnerant el principi de proporcionalitat. "No és lògic que es faci pagar a una família que s'allotja en un apartament turístic com si ho fessin en un hotel de 4 estrelles o superiors", indiquen des de l'Associació. L'ATA recorda que la Generalitat es va comprometre a no tirar endavant la mesura sense haver-ho consensuat abans amb el sector i això no ha estat així.

Per altra banda, l'ATA manté que la Llei d'Acompanyament dels pressupostos posa més pressió sobre les empreses que gestionen apartaments turístics, ja que les fa responsables solidàries en cas que el propietari no pagui la taxa turística que pertoca per cada habitatge.

L'entitat creu que el Govern hauria de concentrar els esforços en lluitar contra la il·legalitat i no posar més bastons a les rodes al sector, i no descarta emprendre les accions legals per rebatre el greuge que això li comporta dins el sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema