Els accionistes de CaixaBank aproven el pagament en efectiu dels dividends, per primera vegada després de la crisi. La retribució corresponent a l´exercici d´aquest any es farà en dos únics pagaments al novembre pròxim i a l´abril del 2018. La rendibilitat total de l´acció en el 2016 va ser del 3,6%, en un exercici marcat per un primer semestre amb una molt alta volatilitat de les borses, segons va subratllar Jordi Gual, president de CaixaBank, davant la junta general ordinària d´accionistes.

La retribució en dividends el 2016 ha estat de 13 cèntims per acció, cosa que suposa haver destinat el 54% dels beneficis a retribuir l´accionista, amb un pay out que compleix amb el compromís del pla estratègic 2015-2018 de destinar a dividends més de la meitat dels beneficis.

La junta va aprovar la proposta del consell d´administració acordada el febrer passat que el 2017 la retribució via dividend a l´accionista es faci per primera vegada després de la crisi en efectiu i en dos pagaments únics que es faran el novembre pròxim i el mes d´abril del 2018.

En la primera intervenció de Jordi Gual davant una junta general d´accionistes, el nou president va fer un repàs a l´economia mundial i espanyola i, després de reconèixer la bona marxa de l´economia espanyola, va posar sobre la taula les «incerteses» que planegen sobre la previsió del creixement de l´economia internacional.

Unes incerteses que Gual va identificar com l´impacte del Brexit, les imprevisibles conseqüències de la presidència de Donald Trump al capdavant dels Estats Units, les eleccions franceses i diferents aspectes internacionals de caràcter «geopolític».

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va preveure una «desacceleració tan sols moderada» de l´economia espanyola per a aquest 2017, cosa que permetrà tancar l´exercici amb un creixement del PIB «de l´entorn del 3%». Gual va anunciar aquesta previsió en el transcurs de la intervenció davant la junta general ordinària d´accionistes que el banc català va celebrar aquest dijous a Barcelona.

L´operació del Banco Portugués de Inversiones (BPI) va formar part de les intervencions del president i del conseller delegat per destacar que es tracta d´un banc que CaixaBank «coneix molt bé» després de més 20 anys de ser un soci de l´entitat portuguesa.

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va destacar la bona marxa de la integració del BPI després d´haver finalitzat l´OPA i que va permetre controlar el 84,5% de les accions, un fet que ha convertit CaixaBank en el primer banc en volum de negoci de la península Ibèrica amb 564.000 milions d´euros. Gortázar va assegurar que el calendari d´integració es compleix i el 2019 es podrà complir el compromís d´obtenir 120 milions d´euros de sinergies el 2019.