07 de abril de 2017
07.04.2017

CaixaBank aprova el pagament en efectiu dels dividends, per primera vegada després de la crisi

Jordi Gual observa una «desacceleració només moderada» del PIB enguany amb un creixement «del 3%»

07.04.2017 | 10:32

Els accionistes de CaixaBank aproven el pagament en efectiu dels dividends, per primera vegada després de la crisi. La retribució corresponent a l´exercici d´aquest any es farà en dos únics pagaments al novembre pròxim i a l´abril del 2018. La rendibilitat total de l´acció en el 2016 va ser del 3,6%, en un exercici marcat per un primer semestre amb una molt alta volatilitat de les borses, segons va subratllar Jordi Gual, president de CaixaBank, davant la junta general ordinària d´accionistes.

La retribució en dividends el 2016 ha estat de 13 cèntims per acció, cosa que suposa haver destinat el 54% dels beneficis a retribuir l´accionista, amb un pay out que compleix amb el compromís del pla estratègic 2015-2018 de destinar a dividends més de la meitat dels beneficis.

La junta va aprovar la proposta del consell d´administració acordada el febrer passat que el 2017 la retribució via dividend a l´accionista es faci per primera vegada després de la crisi en efectiu i en dos pagaments únics que es faran el novembre pròxim i el mes d´abril del 2018.

En la primera intervenció de Jordi Gual davant una junta general d´accionistes, el nou president va fer un repàs a l´economia mundial i espanyola i, després de reconèixer la bona marxa de l´economia espanyola, va posar sobre la taula les «incerteses» que planegen sobre la previsió del creixement de l´economia internacional.

Unes incerteses que Gual va identificar com l´impacte del Brexit, les imprevisibles conseqüències de la presidència de Donald Trump al capdavant dels Estats Units, les eleccions franceses i diferents aspectes internacionals de caràcter «geopolític».

El president de CaixaBank, Jordi Gual, va preveure una «desacceleració tan sols moderada» de l´economia espanyola per a aquest 2017, cosa que permetrà tancar l´exercici amb un creixement del PIB «de l´entorn del 3%». Gual va anunciar aquesta previsió en el transcurs de la intervenció davant la junta general ordinària d´accionistes que el banc català va celebrar aquest dijous a Barcelona.

L´operació del Banco Portugués de Inversiones (BPI) va formar part de les intervencions del president i del conseller delegat per destacar que es tracta d´un banc que CaixaBank «coneix molt bé» després de més 20 anys de ser un soci de l´entitat portuguesa.

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va destacar la bona marxa de la integració del BPI després d´haver finalitzat l´OPA i que va permetre controlar el 84,5% de les accions, un fet que ha convertit CaixaBank en el primer banc en volum de negoci de la península Ibèrica amb 564.000 milions d´euros. Gortázar va assegurar que el calendari d´integració es compleix i el 2019 es podrà complir el compromís d´obtenir 120 milions d´euros de sinergies el 2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema