Prat Sàbat Advocats ha establert un acord amb Judilex per oferir serveis de "compliance penal". D'aquesta forma, el despatx d'advocats de Girona amplia la seva oferta de serveis, just després de la recent reforma del codi penal que incorpora la responsabilitat penal de les persones jurídiques.

El compliance penal és un pla de prevenció de delictes que neix per garantir el respecte a la normativa i l'alineació de les organitzacions amb la cultura del compliment, i és a més un requisit indispensable per acollir-se a l'exempció de responsabilitat que preveu el codi penal en cas de comissió d'un delicte en el si de la persona jurídica.

Conforme a les últimes reformes penals, les empreses poden ser acusades per la comissió d'un delicte i condemnades a penes que poden incloure el seu tancament, fins i tot per accions imprudents dels seus propis treballadors (casos de suborn, competència deslleial, delictes fiscals i així fins a vint-i-cinc delictes). Els continus canvis normatius, la complexitat del món empresarial actual, la pressió dels mercats i el sobredimensionament de les organitzacions posen en risc les empreses i els seus administradors i directius.

Judilex està format per un equip de exjutges que després de gairebé una dècada exercint la judicatura han unit la seva experiència per prestar un servei de compliance penal.

En aquest cas, els professionals encarregats seran Haidé Costa i Fruitós Richarte, que han exercit de jutges entre els anys 2006 a 2015. Actualment a més d'experts en compliment normatiu i advocats, ambdós són professors de la Universitat Rovira i Virgili i de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per la seva banda, el senyor Richarte, a més d'advocat, ha exercit com a magistrat de l'Audiència Provincial de Barcelona entre 2009 i 20015.

L'advocat de Prat Sàbat Advocats, Josep Prat Riuró, soci del despatx considera "que la incorporació dels professionals de Judilex aporta un valor inqüestionable al nostre bufet, sobretot després de la recent reforma del codi penal".