08 de abril de 2017
08.04.2017

Prat Sàbat incorpora el «compliance penal» per a les empreses

07.04.2017 | 23:43

Prat Sàbat Advocats ha establert un acord amb Judilex per oferir serveis de compliance penal. D'aquesta forma, el despatx d'advocats de Girona amplia la seva oferta de serveis, just després de la recent reforma del codi penal que incorpora la responsabilitat penal de les persones jurídiques.

El compliance penal és un pla de prevenció de delictes que neix per garantir el respecte a la normativa i l'alineació de les organitzacions amb la cultura del compliment, i és a més un requisit indispensable per acollir-se a l'exempció de responsabilitat que preveu el codi penal en cas de comissió d'un delicte en el si de la persona jurídica.

Conforme a les últimes reformes penals, les empreses poden ser acusades per la comissió d'un delicte i condemnades a penes que poden incloure el seu tancament, fins i tot per accions imprudents dels seus propis treballadors.

Judilex està format per un equip de exjutges que després de gairebé una dècada exercint la judicatura han unit la seva experiència per prestar un servei de compliance penal.En aquest cas, els professionals encarregats seran Haidé Costa i Fruitós Richarte, que han exercit de jutges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema