El president del Banc Popular, Emilio Saracho, va anunciar que l'entitat farà una nova ampliació de capital encara que no va concretar quan ni en quina quantia, per ajudar a solucionar la greu situació que travessa el banc.

En la seva primera intervenció pública, en la junta d'accionistes corresponent a l'exercici 2016, Saracho va explicar que tampoc descarta que en un futur l'entitat pugui fusionar-se amb un altre banc que reconegui el seu valor.

Quant a l'ampliació de capital, que seria ja la quarta des de l'inici de la crisi, Saracho va deixar clar que la prioritat és equilibrar la bona marxa del negoci bancari tradicional especialitzat en pimes amb els riscos que introdueixen en els comptes els actius improductius i els negocis que menys aporten.

«Hem d'aprofitar l'avantatge competitiu del negoci de pimes», i això implica «vendre negocis en els quals no hi ha capacitat de competir» i «ho farem de forma clara i sense dilació». Però «és difícil fer-ho sense recórrer al mercat», ja que «estem abocats a augmentar capital per poder continuar», va dir Saracho, que va aclarir que l'objectiu no només és complir amb els creixents requeriments regulatoris de capital, sinó també reforçar els seus fons propis per competir en igualtat de condicions.

El millor pel banc

Quant a la possibilitat d'una fusió, Saracho no la va descartar, però va deixar clar que es tracta d'una opció més, i va explicar que l'entitat valorarà les alternatives i prendrà la decisió «que més beneficiï al banc». «Si acceptem les nostres dificultats, tornem a les nostres arrels i fem el que millor sabem fer, tots sortirem beneficiats», va dir el president del banc, que va afegir que«qualsevol opció és millor que acabar com altres bancs sistèmics» que ni s'han liquidat ni s'han capitalitzat.

Saracho va criticar d'aquesta manera la insistència dels mitjans de comunicació, que «defensen que una fusió seria l'única via per solucionar» la situació de l'entitat, i va recordar que sempre han estat independents.