El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va manifestar ahir que el ritme d'execució de les obres del tercer fil ferroviari corresponent al corredor mediterrani no depèn d'un problema de manca de recursos econòmics sinó de problemes administratius derivats de les licitacions i adjudicacions.

Així ho va manifestar en roda de premsa després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i de la visita que va efectuar a les obres de l'autovia A-38, entre Cullera i Favara (Ribera Baixa). «Si poguérem executar amb la situació administrativa actual 500 milions d'euros, tinguin la garantia que figurarien 500 milions d'euros, perquè no hi ha una problema de recursos econòmics per al corredor mediterrani», va sostenir el ministre.

«Francament complex»

De la Serna va afegir que el corredor és un projecte «francament complex» i que el govern espanyol hi abocarà «tots els recursos necessaris perquè entenem que no només és estratègic sinó molt important per al conjunt del país». Durant la seva intervenció, el responsable de les infraestructures de l'Estat va argumentar que el projecte de de Pressupostos generals de l'Estat (PGE) està determinat pel compliment dels objectius de dèficit i per la generació d'ocupació. El ministre va detallar les inversions consignades per Foment al País Valencià i va considerar que són «suficients» per a les actuacions en curs al territori i «per fer front als compromisos traslladats a la Generalitat Valenciana, perquè no es produeix ni un sol dia d'endarreriment per manca de recursos».

De la Serna va incidir que amb això «no dic que siguin suficients per a les demandes i reivindicacions sinó per a les actuacions en curs» i que l'any 2018 s'ampliaran les partides, en especial per carreteres. «La inversió per quotes generaria desigualtats». Sobre les critiques als pressupostos, De la Serna va dir que entén les sensacions que hi ha cada autonomia.