L´empresa Aigua de Vilajuïga fundada l´any 1904 ha tancat portes. L´alcaldessa del municipi, Joana Cobo, va confirmar que s´havia reunit amb la gerent de la companyia d´agües d´agulla i que dilluns s´havia comunicat als treballadors el cessament de l´activitat. Segons Cobo, la distribució de productes està tancada des de dilluns i durant les properes setmanes només es dedicaran a recollir els envasos retornables amb els quals s´embotellava l´aigua.

«Es tracta d´una mala notícia per Vilajuïga perquè es perd la possibilitat de continuar comercialitzant una aigua mineral molt reconeguda arreu», va assegurar l´alcaldessa Cobo. Des de l´Ajuntament esperen que això no sigui un punt i final i que alguna altra empresa s´interessi per continuar l´activitat.

«Se´ns apaga un símbol amb el qual hem conviscut tota la vida», assegura l´alcaldessa. I és que l´empresa es va fundar fa més de més de 110 anys per part de sis famílies empordaneses després que les aigües d´aquesta deu obtinguessin la declaració de minero-medicinals i d´utilitat pública per Real Ordre de 15 de juliol 1904.

La deu de l´aigua neix al peu de la Serra de Verdera al massís del Cap de Creus. La seva qualitat és àmpliament reconeguda. Tant és així que el propi pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida. Es dona la circumstància que Dalí era nascut el mateix 1904. L´any 1929, a més, va rebre un diploma d´honor a l´Exposició Universal de Barcelona. El seu emblema ha estat, durant anys, la silueta del castell de Quermançó

L´empresa ha funcionat des del 1904 però aquest dilluns ha tancat portes. Des d´ara ja no produeix ni distribueix i durant les properes setmanes només restarà oberta per recollir els envasos retornables amb els quals s´embotellava l´aigua. Així ho ha assegurat l´alcaldessa, que aquest dimarts s´ha reunit amb la gerent de l´empresa. «El dilluns els ho van comunicar als prop de nou treballadors que tenen. És una molt mala notícia per Vilajuïga, tant pel poble com pels treballadors», assegura.

Cobo defensa que l´aigua segueix brollant i té unes qualitats excel·lents. Per això, espera que alguna companyia pugui interessar-se per continuar l´activitat.