Banc Sabadell ha arrencat el 2017 de manera sòlida. La xarxa de Girona ha tancat a març de 2017 amb un volum de negoci de 5.793 milions d´euros, un 6% més que en el mateix període de l´any anterior i el percentatge més alt de les quatre províncies catalanes. Aquest ritme de creixement es produeix tot i el llarg temps de baixos tipus d´interès i forta competència existents. Una de les claus d´aquests indicadors és l´increment en un 23,4% de les operacions de crèdit nou. El finançament s´ha focalitzat bàsicament en les empreses, així com en les famílies que decideixen comprar-se un habitatge.

En els tres primers mesos de l´any, Banc Sabadell ha captat un 38% més d´empreses que les que va registrar en el primer trimestre de 2016, i ha concedit més de 292 milions d´euros en crèdits, un 37% més que fa un any, per a projectes empresarials. El banc ha consolidat un trimestre més el seu número 1 en el rànquing Net Promoter Score (NPS) en pimes i grans empreses, un indicador que assenyala quines són les millors entitats en ser recomanades pels seus propis clients. Tot plegat confirma Banc Sabadell com l´entitat referent per al teixit productiu i industrial gironí.

En l´àmbit de les famílies, el banc manté la dinàmica de creixement en la concessió d´hipoteques. Entre gener i març, el finançament per a l´adquisició d´una llar, prop de 35 milions d´euros, ha crescut un 37%. Cal subratllar que del conjunt d´operacions fetes, un 84% s´ha tancat a tipus fix, quan l´any passat aquest percentatge era del 44%. Els préstecs per al consum també han experimentat un creixement del 13%.

Quant a recursos de clients, el banc ha registrat un augment del 8%. Els gironins continuen confiant en els fons d´inversió com a productes per rendibilitzar els seus estalvis. El patrimoni dels clients de Girona en fons ha crescut un 18%. Durant els primers tres mesos de l´any, Banc Sabadell ha assolit 4.460 nous clients.

Guanya un 14,3% menys per la integració de TSB

El Banc Sabadell va guanyar en el primer trimestre de l'any 216,1 milions d'euros, un 14,3 % menys que fa un any, principalment pels costos tecnològics extraordinaris derivats de la integració del banc britànic TSB.

En una comunicació a la CNMV, el regulador borsari espanyol, el banc català ha precisat que, sense tenir en compte al banc britànic, que va adquirir el 2015, hauria guanyat fins al març 203,9 milions d'euros, un 7,1 % més, per la millora del negoci bancari tradicional.

També el Sabadell ha explicat que fins al març va ingressar 353 milions per operacions financeres (+14,6 %), fet que suposa la major part de l'import previst per a tot l'any, de manera que el banc ha aprofitat aquests ingressos per elevar les seves provisions aquest trimestre fins als 510,6 milions, un 17,4 % en comparació al mateix període del 2016.

Més enllà del cost de la integració tecnològica, d'uns 100 milions de lliures i que ja estava contemplat, el Sabadell està satisfet amb l'evolució de TSB, que ja supera els cinc milions de clients, un 2,9 % més que fa un any, i que ha crescut tant en dipòsits de clients (+11 %) com en inversió creditícia (+12,6 %).

En un comunicat, el Sabadell ha precisat que la integració de la plataforma tecnològica es desenvolupa segons el pla previst, tant en costos, que pugen un 9,1 % intertrimestralmente en TSB, com en calendari.

Quant al negoci del conjunt del grup Banc Sabadell, el marge d'interessos, que mesura l'activitat purament bancària, va assolir en el primer trimestre 962,4 milions d'euros, un 1,2 % menys, si bé les comissions netes van créixer un 6,8 %, fins a aportar 296,7 milions.

El banc destaca que el marge d'interessos creix un 1,6 % en termes intertrimestrals i un 1,8 % a tipus constant en comparació a l'any anterior.

Els resultats per operacions financeres d'aquest trimestre inclouen 246,2 milions per la venda d'actius financers de renda fixa així com 10,4 milions obtinguts per la venda de la participació del banc en Fluidra, entre d'altres operacions.

De la seva banda, el marge brut va repuntar un 2,1 %, fins als 1.600 milions d'euros, mentre que el marge abans de dotacions va créixer un 0,7 %, fins als 811,5 milions d'euros.

D'una altra banda, el Sabadell segueix reduint el volum d'actius problemàtics que, en els últims dotze mesos, sense considerar TSB, suma 2.756 milions d'euros, 506 milions d´euros en els últims tres mesos. D´aquests últims, 439 milions d´euros corresponen a riscos dubtosos i 67 milions d´euros a actius adjudicats.

La ràtio de morositat descendeix al 5,86%

Quant a la morositat, també es continua retallant i està en el 5,86 % (7,45 %, sense considerar TSB), fet que suposa el nivell més baix des del tercer trimestre del 2011, mentre que la cobertura de dubtosos se situa en el 53,13 % (53,10 sense tenir en compte el britànic TSB).

En aquest trimestre els recursos de clients en balanç han augmentat un 2,1 %, fins als 133.982 milions, mentre que els situats fora de balanç, com els fons d'inversió i plans de pensions, per exemple, van augmentar un 12,8 %, fins als 41.848 milions.

També la inversió creditícia bruta de clients va sumar 150.520 milions d'euros, fet que suposa un 0,5 % més que en el mateix període de l'any anterior.

Al tancament del trimestre, el grup Banc Sabadell comptava amb 2.767 oficines, 107 menys que en el mateix període de l'any anterior, mentre que la seva plantilla era de 26.412 persones, un total de 348 més que fa un any.