? Vuit joves de Madrid i Barcelona pretenen iniciar una travessa solidària per netejar i preservar el Mediterrani, per a la qual cosa han obert una campanya de microfinançament amb la finalitat de conscienciar la població de la importància de no embrutar les platges i el mar. Els joves, exalumnes de la Universidad Carlos III de Madrid, han llançat la iniciativa després de constatar a les seves travesses per Eivissa, Mallorca, Dénia, Xàbia i tota la Costa Blanca un «problema recurrent que són les escombraries, abocaments, plàstics i llaunes de begudes», va assegurar el promotor de la idea, l'enginyer de Telecomunicacions i patró de vaixells d'esbarjo Rubén G. Navamuel.

El periple, que es realitzarà del 12 al 19 d'agost des de la Costa Blanca fins a Balears, preveu arribar als punts amb més afluència de turisme en l'època estival, que són Formentera i Eivissa, i on han pogut trobar més escombraries en aigües del Mediterrani.

Fins al moment, per a aquesta primera edició compten amb un veler que serà tripulat per Navamuel i en el qual també viatjaran un altre enginyer de Telecomunicacions de Barcelona, una psicopedagoga, una professora d'Educació Infantil i una parella d'activistes ecologistes, entre d'altres. A més, estan pendents d'aconseguir un altre vaixell que serà tripulat per un company del club nàutic de Dénia al qual pertany Navamuel.

En el recorregut repartiran cendrers elaborats especialment per a la campanya amb la finalitat de conscienciar els fumadors que «llançar una burilla a la platja o a l'aigua suposa la contaminació de vuit litres d'aigua, a més de la permanència per més de quaranta anys al mar», va assegurar Rubén Navamuel.