Banc Sabadell ha arrencat el 2017 de manera sòlida. La xarxa de Girona ha tancat a març de 2017 amb un volum de negoci de 5.793 milions d'euros, un 6% més que en el mateix període de l'any anterior i el percentatge més alt de les quatre províncies catalanes. Aquest ritme de creixement es produeix tot i el llarg temps de baixos tipus d'interès i forta competència existent. Una de les claus d'aquests indicadors és l'increment en un 23,4% de les operacions de crèdit nou. El finançament s'ha focalitzat bàsicament en les empreses, així com en les famílies que decideixen comprar-se un habitatge.

En els tres primers mesos de l'any, Banc Sabadell ha captat un 38% més d'empreses que les que va registrar en el primer trimestre de 2016, i ha concedit més de 292 milions d'euros en crèdits, un 37% més que fa un any, per a projectes empresarials. El banc ha consolidat un trimestre més el seu número 1 en el rànquing Net Promoter Score (NPS) en pimes i grans empreses, un indicador que assenyala quines són les millors entitats en ser recomanades pels seus propis clients. Tot plegat confirma Banc Sabadell com l'entitat referent per al teixit productiu i industrial gironí.

En l'àmbit de les famílies, el banc manté la dinàmica de creixement en la concessió d'hipoteques. Entre gener i març, el finançament per a l'adquisició d'una llar, prop de 35 milions d'euros, ha crescut un 37%. Cal subratllar que del conjunt d'operacions fetes, un 84% s'ha tancat a tipus fix, quan l'any passat aquest percentatge era del 44%. Els préstecs per al consum també han experimentat un creixement del 13%.

Quant a recursos de clients, el banc ha registrat un augment del 8%. Els gironins continuen confiant en els fons d'inversió com a productes per rendibilitzar els seus estalvis. El patrimoni dels clients de Girona en fons ha crescut un 18%. Durant els primers tres mesos de l'any, Banc Sabadell ha assolit 4.460 nous clients.

El Banc Sabadell va guanyar en el primer trimestre de l'any 216,1 milions d'euros, un 14,3 % menys que fa un any, principalment pels costos tecnològics extraordinaris derivats de la integració del banc britànic TSB.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, el regulador borsari espanyol, el banc català va precisar que, sense tenir en compte al banc britànic, que va adquirir el 2015, hauria guanyat fins al març 203,9 milions d'euros, un 7,1 % més, per la millora del negoci bancari tradicional.

També el Sabadell va explicar que fins al març va ingressar 353 milions per operacions financeres (+14,6 %), fet que suposa la major part de l'import previst per a tot l'any, de manera que el banc ha aprofitat aquests ingressos per elevar les seves provisions aquest trimestre fins als 510,6 milions, un 17,4 % en comparació amb el mateix període del 2016.