30 de abril de 2017
30.04.2017

Vaga indefinida de les netejadores del Puig d'en Roca

L'empresa Kluh Linaer deu a 18 treballadores les nòmines de març i abril i, a més, una paga extraordinària

30.04.2017 | 01:16

Les netejadores del geriàtric del Puig d'en Roca de Girona faran vaga indefinida perquè fa dos mesos que no cobren. L'empresa que presta el servei, Kluh Linaer, els deu les nòmines de març i abril, a més d'una paga extraordinària. La plantilla, formada per divuit treballadores, va començar el passat 10 d'abril a fer aturades cada dilluns, però ara han decidit convertir-les en vaga indefinida.

Kluh Linaer ja té interposada una demanda als jutjats perquè tampoc ha pagat els sous a la part de plantilla que netejava comissaries i parcs de bombers. Ara, la Generalitat ja ha donat el servei a una altra empresa, que ha subrogat les 42 treballadores que feien la neteja d'aquests equipaments. Però cap d'elles ha cobrat el sou del març, una paga extraordinària i la liquidació. Per això, l'han dut als jutjats.

Les divuit treballadores que fan la neteja al geriàtric del Puig d'en Roca han decidit convocar vaga indefinida. Inicialment l'havien convocada per al proper dimarts 2 de maig, però al final l'inici s'endarrerirà al dia 9. El motiu és que la Generalitat considera que la vaga indefinida no és una ampliació de les aturades que feien fins ara, sinó que s'ha de tramitar com una nova convocatòria. I com que això obliga a pactar nous serveis mínims i a intentar negociar amb l'empresa, l'inici s'endarrereix com a mínim una setmana.

El conflicte amb Kluh Linaer no afecta només la plantilla del Puig d'en Roca. Un total de 42 treballadores més de l'empresa, que en aquest cas netejaven les comissaries i els parcs de bombers de la demarcació, també es van sumar a les aturades setmanals per l'impagament de salaris.

En el cas d'aquestes treballadores, però, la Generalitat ha rescindit el contracte a Kluh Linaer i l'ha donat a una nova empresa, que ha subrogat l'antiga plantilla. Però això no treu que les netejadores s'hagin quedat sense cobrar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema