La Comissió Europea va imposar una multa de 110 milions d'euros a Facebook per proporcionar informació «incorrecta o enganyosa» durant la investigació que va obrir el 2014 per a l'adquisició de l'aplicació mòbil de missatgeria WhatsApp.

La decisió, que no tindrà cap incidència en l'autorització de l'operació d'adquisició, es refereix al fet que Facebook assegurés en aquell moment que no es podien vincular els perfils de WhatsApp amb els dels seus usuaris, una possibilitat que va incloure en canviar la seva política de privadesa dos anys després, a l'agost del 2016.

«En altres paraules, va ser exactament el que Facebook va dir que no es podia fer. I resulta que els empleats de Facebook sabien que això era possible el 2014», va afirmar la comissària de Competència, Margrethe Vestager, sobre el cas, en un discurs a Budapest.

L'Executiu comunitari al·lega que Facebook ha comès dues infraccions diferents en aportar informació «inexacta i enganyosa», d'una banda, en el formulari de notificació de la concentració i, de l'altra, en la resposta a una petició d'informació per part de la Comissió

Quan Facebook va notificar l'adquisició, va assegurar que no podia establir de manera fiable una connexió de dades entre els comptes dels usuaris de Facebook i els de WhatsApp, en resposta a una sol·licitud d'informació per part de la CE.

No obstant això, a l'agost del 2016, WhatsApp va anunciar una actualització de les seves condicions i de la seva política de privadesa que incloïa la possibilitat d'associar números de telèfon dels usuaris de WhatsApp als seus perfils de Facebook.