L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, va demanar ahir a la Generalitat que donin suport al municipi per tirar endavant una reindustrialització de la Nylstar i que permeti crear noves oportunitats laborals. L'objectiu de la trobada que es va produir ahir és buscar una destinació als 140.000 metres quadrats de la superfície de l'antiga Safa que ara no tenen ús. Des de fa un temps, la fàbrica de filatures Nylstar només utilitza uns deu mil metres quadrats, mentre que la resta no tenen cap ús actual. La Generalitat ha mostrat el seu interès per conèixer els usos urbanístics permesos en l'actualitat i si hi ha possibilitat de fer un pla de millora urbana.

Lupiáñez va sol·licitar una reunió amb la Generalitat -tant amb els representants de Barcelona com amb la delegació territorial de Girona del Departament d'Indústria-, en què van participar també altres regidors de l'oposició. «És una preocupació de tot el poble, perquè quan s'acabin els expedients temporals d'ocupació hem de saber què volem fer, hem de construir», va dir Lupiáñez.

En la reunió, l'alcalde blanenc va plantejar que la Generalitat posi els terrenys a disposició d'empresaris que estiguin interessats en els metres necessaris per impulsar noves empreses en el polígon. Lupiáñez va recordar que és un polígon amb molts serveis com fibra òptica, aigua industrial, amb alimentació elèctrica i que està ben comunicat. El mandatari municipal assegura que seria un bon espai perquè es pogués implantar «qualsevol empresa petita o mitjana vinculada al tèxtil o a qualsevol altra branca de la indústria i que generi llocs de treball».

La màxima autoritat de Blanes va considerar que «la reacció de la Generalitat ha estat molt positiva» i considera que hi ha bona disponibilitat per trobar una solució.

Lupiáñez va explicar que la Generalitat ha demanat una fitxa per saber quines són les opcions d'usos actuals i també si hi ha la possibilitat que aquest sector es pugui acollir a un pla de millora urbana, que permetria adequar el sector.

L'alcalde de Blanes va concretar que s'han emplaçat amb la Generalitat per fer una nova trobada passat l'estiu, quan ja es coneixerà quin és el futur més immediat de la Nylstar.