CaixaBank preveu dotar un total de 304 milions d'euros bruts aquest trimestre per sufragar l'acord de prejubilacions aconseguit amb els sindicats de l'entitat, al qual s'han adherit 610 treballadors de 56 o més anys. En una comunicació a la CNMV, el regulador borsari espanyol, el banc de La Caixa va precisar que aquest pla de desvinculacions suposarà un estalvi de costos d'uns 65 milions d'euros bruts anuals.

Ahir acabava el termini per adherir-se al pla de desvinculacions voluntàries incentivades que el banc va pactar el mes d'abril passat amb els sindicats. Està previst que el personal acollit a aquest pla abandoni l'entitat financera a final del segon i del tercer trimestre d'aquest any. Aquest pla de prejubilacions, al qual podien sumar-se els treballadors nascuts abans de l'1 de gener de 1962, s'emmarca en el macroacord laboral que CaixaBank i els representants sindicals van signar a final d'abril.

Aquest acord preveu també l'obertura en horari de matí i tarda d'un total de 290 oficines del seu nou model comercial -A i Store-, així com la incorporació de 450 nous treballadors abans del 31 de desembre de 2019, amb un compromís de contractació indefinida d'un 80%.