La cooperativa d'energia verda gironina Som Energia espera arribar als 60.000 clients entre particulars i empreses a finals d'aquest 2017. La companyia ha registrat un increment important de clients durant el primer trimestre d'aquest any on ha signat 5.000 contractes nous. Això fa ser optimista la cooperativa que espera facturar uns 30 MEUR aquest exercici.

Una xifra que suposa una pujada d'un 42% respecte a la facturació del curs passat. Aquestes son les dades que s'han presentat en l'Assemblea General de la companyia que s'ha fet aquest dissabte a la seu central al Parc Científic de la Universitat de Girona, i que estava oberta als gairebé 35.000 socis que té la companyia.

L'assemblea també ha servit per acordar una rebaixa de l'interès anual de les aportacions fins a l'1'75%. D'aquesta manera es podrà augmentar la inversió en projectes de producció i s'ajustarà al que ofereixen altres cooperatives. L'acte s'ha fet a Girona però connectat per videoconferència amb 20 ciutats més d'arreu de l'Estat. En total hi han participat uns 300 socis.

Som Energia és una cooperativa sense ànim de lucre que va néixer el 2010 amb el propòsit de canviar l'actual model energètic, per un de 100% renovable. Actualment dona servei a més de 50.000 llars i empreses d'arreu de l'Estat.