La venda d'aus a les carnisseries de les comarques gironines no ha estat afectada per la grip aviària. Encara que l'epidèmia ha causat alguns problemes en algunes explotacions avícoles de la demarcació, no s'han registrat oscil·lacions importants en el preu del pollastre o de l'ànec, una de les espècies més afectades pels diversos brots registrats.

Segons el president del Gremi de Carnissers i Xarcuters de les Comarques Gironines, Ricard Josep Llavallol, això es deu al fet que «el comprador no ha perdut gens la confiança en el producte que es ven a la carnisseria». Així mateix va afirmar que «la ràpida i bona informació» donada pel departament en el moment en què es va publicar la notícia va ser favorable pels establiments.

Amb l'aparició de la grip aviària que va afectar deu granges gironines i que va obligar a sacrificar 27.000 ànecs, tres mesos després els carnissers no han notat cap baixada en les vendes d'aus a les carnisseries de la demarcació. Durant aquest temps els preus del pollastre i l'ànec, l'espècie més afectada pel virus, s'han mantingut. Tot i això el brot va obligar a mantenir algunes restriccions biosanitàries al Departament d'Agricultura durant tres mesos. Josep Llavallol va explicar que només es va notar un repunt en els derivats de l'ànec com ara el foie gras. «Hem de tenir en compte que és un producte que se sol vendre sobretot a l'època de Nadal, per tant no ha afectat tant com es podia esperar» deia Llavallol.

El president dels xarcuters va reconèixer que les informacions van ser puntuals i precises tant per a comerciants com per la ciutadania. «Quan passen situacions com aquesta el més important és ser prudent i explicar les coses bé, i això és el que s'ha fet» apuntava Lavallol, que també ha reconegut que des del gremi els va preocupar quan va saltar la notícia però que en cap moment van dubtar del producte que venien. «Tenim tota la traçabilitat de la carn que entra a les xarcuteries gironines i sabem que és de qualitat» afirmava el president del gremi mentre ressaltava que els carnissers menjaven de la mateixa carn que venien. «No hi ha mostra de confiança més gran» va ressaltar.

Llavallol va explicar que falten més professionals que treballin a les més de 600 xarcuteries de les comarques gironines. «Ara mateix no tenim prou carnissers per a cobrir tota la demanda», ressaltava. El president dels carnissers gironins veu aquest problema com una mostra de la importància que tenen les carnisseries en l'alimentació. «Estem treballant bé, donem un producte de qualitat i al final el consumidor ho agraeix», va concloure. Per tal de suplir aquesta demanda Llavallol va dir que des del gremi s'ofereixen cursos de formació per totes aquelles persones que s'hi vulguin dedicar.

Finalment va explicar que un dels aspectes que més preocupa els carnissers és la bona cohabitació amb les grans superfícies. «Nosaltres oferim un producte que és diferent, de més qualitat, però sols no podem abastir tota la població i per això necessitem aquests grans establiments», va ressaltar.