L'Audiència Nacional va acollir ahir l'inici del judici als vuit exresponsables de la CAM acusats de falsejar els comptes. En la primera sessió, acusats i responsables civils van sol·licitar treure de la causa als qui van comprar quotes abans març del 2011, que en l'actualitat figuren com a acusació popular.

A més, Modesto Crespo, l'últim president de la caixa, va presentar un certificat mèdic en el qual acredita que pateix una cardiopatia, la qual cosa podria dificultar la seva assistència a totes les sessions del judici.

La jornada d'ahir es va dedicar a les qüestions prèvies per començar avui amb les declaracions dels acusats. La Fiscalia sol·licita les penes de presó més elevades, set anys i mig de presó i una multa de 180.000 euros, per als exdirectors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós, l'exdirector general de Planificació i Control Teófilo Sogorb, i l'ex director general d'Inversions i Risc Francisco José Martínez, en qualitat d'autors, encara que eximeix de responsabilitat Modesto Crespo, el que en va ser president.

A més de la Fiscalia també figura com a acusació el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que inclou l'expresident Crespo com a autor d'un delicte d'estafa a inversors i manipulacions informatives, al costat d'Amorós i Sogorb, pels qui sol·licita nou anys de presó i multa de 144.000 euros.

Una quantitat idèntica per falsedat societària per a López Abad i Martínez, que fan front a tres anys de presó, enfront dels dos anys de presó i multa de 81.000 euros que el fons sol·licita per a Sabater Navarro.

Entitat intervinguda el 2011

El 22 de juliol de 2011, l'entitat va ser intervinguda pel Banc d'Espanya, atesa la seva situació d'insolvència, la qual cosa va portar al FGD a injectar 5.249 milions procedents de les arques públiques.

A les portes de la sala de l'Audiència Nacional on se celebrava el judici, un grup d'afectats per la compra de les quotes de l'entitat va increpar els exdirectius. Al crit de «lladre» i «assassí» els afectats van acomiadar Roberto López Abad i a Modesto Crespo.