30 de maig de 2017
30.05.2017

Pimec demana una nova reforma laboral per abaratir els acomiadaments

El president Josep González reclama més «agilitat» per aplicar mesures de regularització de les plantilles i considera que 20 dies per any treballat seria una «xifra raonable» · Va defensar la llei aprovada el 2012 i es mostra contrari que es derogui

30.05.2017 | 00:28
El president Josep González en la jornada d´ahir.

El president de la patronal Pimec, Josep González, demana que la nova reforma laboral abarateixi el cost d'acomiadar treballadors i, a més, simplifiqui aquest tràmit. González va tornar a defensar la reforma laboral que es va posar en marxa al febrer del 2012 i es va mostrar contrari de nou al fet que les forces polítiques del Congrés dels Diputats la deroguin.

En una jornada organitzada per la patronal, amb el títol «Cap a una nova reforma laboral», González va insistir que és «necessària» una nova reforma laboral «com més aviat millor», ja que la vigent genera «inseguretat» entre els empresaris, i que, a més, aquesta rebaixi els costos d'acomiadament.

Per a González, la xifra de 20 dies d'indemnització per any treballat seria una «xifra raonable» i també ha considerat que s'han d'agilitar els tràmits per acomiadar treballadors.

Per al president, aquests dos factors, l'«elevat» cost de l'acomiadament i les «dificultats» per realitzar-lo, expliquen que a Espanya hi hagi una abundància de contractes temporals en detriment dels contractes fixos, que va considerar com una situació de «desequilibri».

A més, per a González, aquesta situació no té sentit per a l'empresari, ja que, segons ell, l'ocupador sempre prefereix que els seus treballadors estiguin «tranquils» amb la continuïtat del seu lloc de treball.

No obstant això, la «fama» que tenen els contractes fixos de «cars» i «difícils d'executar» fa que els empresaris optin pels contractes temporals.

És per això que va defensar que, si se solucionen els dos factors, el pes dels contractes temporals disminuirà a Espanya, ja que això també «interessa» l'empresari.

Un altre tema que González considera essencial en la nova reforma laboral és el de reduir la «inseguretat jurídica» que aquesta ha generat.

En concret, va esmentar la incertesa que es genera quan un empresari que vol realitzar un expedient de regulació d'ocupació no sap si la indemnització que haurà de pagar és de 33 dies o de 20, ja que depèn de si el magistrat considera que l'empresa té causes per justificar o no aquest expedient.

«En la nova reforma és necessari que es doni seguretat amb aquestes interpretacions perquè quan s'hagi de fer un expedient se sàpiga quin serà el cost», va explicar González.

Distingir les empreses

Finalment, el president de Pimec va insistir que en la legislació s'ha de fer una distinció entre les petites i les grans empreses i ha remarcat que les normatives s'haurien de fer en funció de la mida de les empreses.

«S'han de fer coses que, per damunt de tot, permetin mantenir les empreses», va subratllar.

En l'àmbit polític, González va mostrar «preocupació» davant la possibilitat que la reforma laboral vigent s'anul·li, per considerar que, encara que es tracti d'una legislació «millorable», en la qual moltes coses es podrien canviar, es tracta d'una reforma laboral «valenta» i «necessària».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook