La cadena de supermercats Mercadona ha contractat 7.000 treballadors a tot Espanya per a la campanya d'estiu, entre juny i setembre, que percebran un sou de 1.122 euros nets al mes. En tot el procés de selecció, des del maig s'han ofert més de 220 places per a les comarques gironines. La cadena valenciana de supermercats ha ofert llocs de treball des de la seva pàgina web a la zona de la costa, a localitats com Palafrugell, Calonge, Blanes o Lloret, però també a Riudarenes, Olot i la mateixa ciutat de Girona.

En un comunicat, la cadena va informar que la contractació respon al fet que bona part de la plantilla està de vacances i a l'increment de clients per l'arribada de turistes durant aquests mesos.

El director de Contractació de Recursos Humans, José Elías Portalés, va detallar que l'ampliació de personal busca garantir l'«excel·lència» del seu servei i que, per aconseguir-ho, aquests nous treballadors rebran la «formació específica» que requereixi el seu lloc.

Més de 2.000 persones més

Mercadona ha destacat que aquest any ha contractat 2.000 persones més que el 2016, quan va incorporar 5.000 treballadors a la seva plantilla. Actualment, Mercadona té més de 1.600 establiments repartits per tot Espanya i una plantilla de 79.000 treballadors.

Segons va explicar la mateixa empresa en el comunicat, aquest compromís ha permès, dins el marc del Conveni Col·lectiu de la companyia, aconseguir importants fites en 2016, com ara que el 98% de la plantilla cobrés una prima per objectius (300 milions d'euros en el seu conjunt), que 7.536 persones canviessin de tram o categoria laboral (amb un increment salarial del 11%), o que es garanteixi, com amb les 7.000 persones que s'incorporen per a la campanya d'estiu, que el salari net mínim d'entrada a Mercadona sigui de 1.122 euros al mes.