El grup Bon Preu invertirà 12 milions d'euros en la construcció d'un nou supermercat Esclat a Lloret de Mar, que es preveu estigui acabat a final de l'any vinent, segons informa l'ajuntament d'aquesta localitat.

El nou establiment generarà, aproximadament, un centenar de llocs de treball i s'ubicarà a l'interior d'un centre comercial amb un total de 19.281 metres quadrats de superfície repartits en dues plantes.

A la part baixa s'hi ubicarà el nou Esclat, que tindrà 5.000 metres quadrats i 500 metres quadrats més de magatzems i oficines.

A més, l'hipermercat disposarà de 1.100 places d'aparcament, de les quals 650 seran cobertes, i seguirà la política de màxima eficiència energètica i preservació del medi ambient del Grup Bon Preu.

L'edifici de Lloret de Mar es construirà de manera sostenible i ecoeficient per permetre un estalvi del consum del 35 per cent respecte a un local comercial de les mateixes característiques i reduir un 40 per cent les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Un altre supermercat que obre les seves portes, en aquest cas de la mà del Grup Miquel, a les comarques de Girona és un SUMA, que s'inaugura amb l'inici de la campanya turística a Roses.

L'establiment, que ha generat sis llocs de treball, compta amb 459 metres quadrats de superfície de venda amb totes les seccions de lliure servei, entre les qual destaquen les de forn i fruiteria.