El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha dit avui que la seva entitat mai ha considerat a Catalunya viable econòmicament fora de la Unió Europea i ha demanat als govern de Catalunya i Espanya més flexibilitat per començar a negociar i dialogar.

En una entrevista al canal 3/24 de la televisió autonòmica, Valls ha assegurat que Catalunya té un futur econòmic de "primera línia", amb unes exportacions que creixen cada dia, un sector turístic extraordinari i amb grans possibilitats per competir en un món post-crisi, però dins de la UE.

Valls ha dit que la societat catalana està molt dividida sobre la independència de Catalunya i que "falta flexibilitat" tant per part del Govern com de la Generalitat per negociar i adoptar una posició i dir "d'aquí no ens movem pot portar a situacions límit i no sabem quin pot ser el resultat".

Sobre l'acte de suport dels alcaldes al referèndum anunciat per al pròxim dia 1 d'octubre, celebrat ahir, ha afirmat que representaven al 43 % de la població, però que hi va haver "un 57 % de la població catalana que no estava representada per aquests alcaldes".

Creu que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet molt bé a abstenir-se en aquesta situació perquè no té una majoria clara dins de l'ajuntament i la ciutat també està molt dividida.

Valls ha dit que, si es fa el referèndum independentista l'1 d'octubre, la problemàtica serà la mateixa que quan es va fer el 9N i ha recordat que la posició de la Cambra de Comerç sobre aquest tema sempre ha estat la mateixa, que s'ha de fer un referèndum d'acord amb el Govern de Madrid, dins de la Constitució i de la legalitat europea, "Catalunya no pot estar ni un segon fora d'Europa perquè podria tenir repercussions molt importants".

El president de la Cambra de Comerç ha dit que aquest any 2017 podem tenir una sorpresa positiva sobre creixement econòmic.

Ha advertit que a Barcelona s'ha creat un moviment antiturisme que, des del sector empresarial estan intentant contrarestar per explicar que el turisme representa el 14 % del PIB de Barcelona.

"Si no s'hagués fet el pla d'hotels, segurament no tindríem ara tants apartaments turístics", ha dit Valls i ha assegurat que aquests són més difícils de controlar, a la vegada que ha apostat per controlar el tipus de turisme que ve a passar un sol dia a Barcelona.