El lloguer d'oficines ha pujat un 29% a Barcelona durant el primer semestre del 2017 respecte del mateix termini de l'any anterior. En concret, la contractació bruta d'oficines al mercat barceloní ha crescut fins als 207.653 metres quadrats.

En comparació amb el semestre anterior, és a dir, el segon del 2016, l'augment ha estat del 22%. Són dades que s'extreuen de l'estudi Informe del Mercat d'Oficines de Barcelona/Madrid 1r Semestre 2017 que elabora la consultora immobiliària Aguirre Newman.

Segons aquesta investigació, el comportament de la demanda a la capital catalana ha millorat conforme avançava el semestre, fins al punt que en la segona part s'han contractat 127.000 metres quadrats, un 59% més que en el primer trimestre.

L'estudi diu que durant el primer semestre del 2017 el volum d'inversió ha superat els 1.150 milions d'euros als dos mercats principals de l'Estat, és a dir, a Barcelona i a Madrid. Aquest volum s'ha repartit «pràcticament a parts iguals» a les dues ciutats, una situació «inusual» atès que habitualment el mercat barceloní representa el 30% del total.