El Banc Santander ha aprovat l'emissió d'una 'Acció de Fidelització' destinada als petits accionistes del Banc Popular (no s'inclou els grans accionistes ni els institucionals) amb l'objectiu de compensar les pèrdues que van tenir a partir de la «resolució». La compensació es farà intercanviant «l'import efectiu efectivament invertit» en accions adquirides en l'última ampliació de capital, entre el 26 de maig i el 21 de juny del 2016, i que s'haguessin conservat en el Banc Popular fins al moment de la "resolució" per un import equivalent en obligacions perpètues amortitzables anomenades «Bons de fidelització» del Banc Santander. El banc d'Ana Patricia Botin preveu que el valor nominal dels bons que haurà d'emetre serà de 980 milions d'euros sense que es prevegi un impacte addicional en el capital de l'entitat perquè la seva emissió no computarà a efectes legals com capital.

Els beneficiaris d'aquesta operació de compensació, que busca la fidelització dels més de 4 milions de clients que tenia el Banc Popular, no només seran els petits accionistes sinó també els petits inversors que van invertir en "obligacions subordinades" computables com 'Tier 2' i adquirides entre el 29 de juliol del 2011 i el 14 d'octubre del 2001 i que les mantinguessin en el Banc Popular al menys fins al moment de l'aprovació de la "resolució".

La compensació que emet el Banc Santander obliga els accionistes que l'acceptin a «renunciar a accions legals contra el grup Santander. L'emissió és a llarg termini, qualificat com emissió perpètua, i obliga, si es vol cobrar el 100% del capital invertit, a mantenir els Bons de fidelització durant un termini mínim de set anys.