La cadena irlandesa de moda 'Primark' ha anunciat que ha retirat de les seves botigues al Regne Unit milers de xancletes per a home que portaven a la venda des del mes de gener al detectar-se que contenen un element, el criseno, que pot causar càncer.

El crisè és un hidrocarbur trobat en xancletes comercialitzades entre el 4 de gener i el 2 de juny d'aquest any a establiments del Regne Unit, tot i que el comunicat de la companyia no indica si s'han trobat o retirat en altres països com Espanya.

Els productes retirats compten amb "nivells d'una substància restringida que excedeixen el requisit de 1,0 mg / kg", segons la companyia irlandesa, que va a procedir a tornar els diners als que van comprar les xancletes.

Malgrat que els nivells trobats no posen en perill la salut de l'usuari, assegura la companyia, la firma ha preferit retirar la integritat dels productes en qüestió. El crisè pot irritar els ulls i la pell i entre els seus efectes crònics sobre la salut s'han descrit casos de càncer de pell, fetge i pulmó en animals.