Activa Mutua va tancar el 2016 amb 20.000 treballadors protegits a la demarcació de Girona, cosa que suposa un increment de l'1,57% respecte a l'any anterior, mentre que ha arribat a les 2.700 empreses associades. Pel que fa als ingressos, Activa Mutua va recaptar més de 14 milions d'euros a la província, que suposa un augment del 7%, destacant la significativa aportació de les empreses de nova creació i dels nous autònoms.

Activa Mutua ocupa el número 9 en el rànquing estatal del sector en volum de quotes i el setè en temes de solvència. La mútua dona servei a més de 67.200 empreses i compta amb una plantilla de més de 845 treballadors distribuïts entre les 76 delegacions situades per tot Espanya, els 35 centres assistencials i les dues clíniques, una pròpia i altra mancomunada.

El 2016 ha estat per a les mútues un exercici marcat per l'increment de l'absentisme laboral, principalment per contingències comunes. Aquesta és una tendència que s'està donant en els darrers 4 anys i que suposa un creixement dels costos per a les mútues. Activa Mutua continua sent una de les mútues amb una ràtio d'absentisme més baix del sector.

Activa Mutua va desenvolupar el 2016 un total de 20 projectes a l'àrea de la Responsabilitat Social Corporativa. Entre les accions que va impulsar destaca el seu compromís amb la integració de les persones amb discapacitat. La mútua va crear l'any passat l'Oficina Sectorial de la Discapacitat i la Dependència, un servei especialitzat que suposa un pas més en el compromís per promoure la integració laboral de les persones amb discapacitat i per la salut dels seus professionals. L'entitat disposa també de la certificació Bequal Plus pel seu compromís a l'hora d'incloure persones amb discapacitat en l'estratègia de gestió de diferents àrees de l'organització.

Recentment, l'entitat ha impulsat l'estudi «Absentisme de les persones amb discapacitat a les empreses», liderat per Activa Mutua i elaborat per Ilunion Tecnologia i Accesibilidad, que mostra com la integració laboral de les persones amb discapacitat no suposa un increment de l'absentisme a l'empresa.

El passat any, Activa Mutua va fer inversions per millorar les seves instal·lacions per un valor superior als 3,5 milions d'euros, que es van destinar a la remodelació i ampliació dels seus centres assistencials i administratius. Les noves instal·lacions s'han dotat de mitjans tècnics que permetran donar un servei més proper i de qualitat als treballadors de les empreses mutualistes i autònoms.