Les persones que comparteixen pis a Espanya tenen un perfil similar al que tenien l'any passat: 30 anys, viuen al centre de les grans ciutats, no fumen (encara que són tolerants amb els que sí que ho fan) i ni tenen ni admeten mascota.

L'edat mitjana dels habitants d'un pis compartit varia en funció de la zona geogràfica. A les ciutats del nord és més fàcil que la mitjana superi els 30 anys. En el 75% dels pisos compartits conviuen ambdós sexes, mentre que en el 22% només viuen dones i en el 3% només homes.

L'interès a llogar habitacions compartides s'ha incrementat significativament aquest primer semestre respecte al mateix període que l'any passat a diversos indrets de Catalunya, segons recull un estudi del portal immobiliari d'Idealista que mostra dades comparades de les ciutats de província espanyoles amb més anuncis registrats al seu web.

Barcelona és la ciutat més cara de l'Estat per compartir una habitació, amb una mitjana de 426 ? mensuals per persona. Això suposa un augment del 15,8% respecte a l'any passat, que costava 368 ? de mitjana, quan a Madrid els preus han pujat només un 6,8%.

Les habitacions de lloguer a Tarragona costen 246 ?, en consonància amb altres ciutats com Santander, Sevilla i València, i les de Lleida baixen fins els 208 ?. És el primer cop que les dues ciutats catalanes apareixen a l'estudi d'aquest portal immobiliari, denotant un interès creixent en aquesta modalitat de lloguer.

Rànquings

El segon lloc de l'Estat més car per llogar una habitació és Palma (384 ?) i la tercera localitat és Madrid (377 ?). Les ciutats més barates són Zamora, que no supera els 150 ? i Càceres, amb 151 euros. Allà on ha pujat més el preu per habitació és també Palma (un 23,9%) seguida de Màlaga (23%).

Pel que fa a l'oferta, Madrid s'imposa amb el 34,9% de les habitacions a Espanya, seguint-la amb bastanta distància Barcelona amb el 18,6%. Ambudes capitals agrupen més de la meitat de l'oferta de lloguer d'habitacions de tot l'Estat (53,5%).

L'any 2012 Idealista va destacar que l'oferta del lloguer d'habitacions havia crescut un 150,3% respecte a l'any anterior, en molts casos a ciutats que encara no tenien gaire oferta disponible, com Alacant, que va passar de tenir 93 habitacions a 268 en un any. Aquell any Barcelona va experimentar un augment d'un 120,6% de l'oferta d' habitacions, i va passar de 2.083 a 4.596, una xifra que s'ha mantingut més o menys estable fins a l'actualitat. Amb una baixada de preus d'un 5,6% l'any 2012, llavors una habitacio costava de mitjana uns 336 euros al mes, uns 100 ? menys que ara. La recuperació doncs tant de l'oferta com de la demanda ha provocat un increment dels preus, que l'últim any ha pujat un 8,4%, cosa que implica un lloguer mensual de 309 euros.