El programa d'inclusió sociolaboral «Incorpora» de l'Obra Social «la Caixa» ha permès la creació de 32 microempreses a Girona des que es va posar en funcionament fa un any i mig.

La iniciativa, adreçada a persones en risc d'exclusió social que tenen idees de negoci, ja compta amb 12 punts d'autoocupació a tot Catalunya, un dels quals a Girona i que gestiona la Fundació Gentis. Durant aquest temps, els tècnics especialitzats han assessorat 122 persones en situació de vulnerabilitat i els ha ajudat a dissenyar itineraris personalitzats i formació per desenvolupar el seu projecte. A tot Catalunya, el projecte ha ajudat a impulsat 437 microempreses (1.350 a tot l'estat espanyol) i ha atès 1.559 persones. Microbank, el banc social especialitzat en microfinances participat per Caixabank, ha concedit més de 5 milions d'euros en microcrèdits a beneficiaris del projecte.

Ajudar persones amb idees però en situació de vulnerabilitat. Aquest l'objectiu del programa «Incorpora», que es va posar en funcionament fa un any i mig i que a la demarcació de Girona ja ha facilitat la creació de 32 microempreses.

El projecte els acompanya, els dissenya itineraris i els facilita eines de formació per desenvolupar la seva idea de negoci. Des de Girona, s'han assessorat 122 persones i a tot Catalunya aquest xifra d'enfila fina a les 1.559 i la creació de 437 microempreses. D'entre els emprenedors, el 46,3% són dones i el 53,87% homes. Segons els àmbits, el sector comerç ha centrat el 29,1% d'empreses de nova creació; els serveis el 64,1%; la indústria el 5,45% i l'agricultura, l'1,18%. El programa, que ja compta amb 12 punts a tot el país, es va posar en marxa l'any 2006 i des d'aleshores ha facilitat la creació de 132.443 llocs de treball a tot Espanya, a través de la col·laboració de 40.93 empreses i la implicació de 364 entitats socials. A Girona i amb el suport de 1.838 empreses, s'han aconseguit generar 6.100 llocs de feina.

Estrènyer llaços amb l'Àsia

L'entitat bancària CaixaBank i el gegant xinès del comerç electrònic Alibaba s'han aliat per fer possible que els turistes xinesos puguin realitzar les seves compres en els comerços del territori espanyol, i contribuir a més a l'exportació dels productes espanyols al mercat xinès.

Per aconseguir el primer objectiu, les dues companyies treballaran perquè es pugui utilitzar en els comerços espanyols el sistema de pagament Alipay, que opera Ant Financial Services Group, filial d'Alibaba, i que té més de 450 milions d'usuaris actius a la Xina.

En un comunicat, CaixaBank ha assenyalat que oferirà als seus 300.000 comerços clients la possibilitat d'admetre pagaments amb l'aplicació mòbil Alipay en els seus terminals de pagament.

Alipay és la plataforma de pagaments electrònics més gran del món i representa més de la meitat de totes les transaccions de pagament per internet a la Xina.

L'app ofereix una plataforma de fidelització que informa els consumidors d'ofertes especials en establiments pròxims a on es troben i els dona informació general sobre el comerç.

D'una altra banda, CaixaBank i Alibaba sumaran esforços per promoure que les empreses espanyoles puguin vendre els seus productes al mercat xinès a través de la plataforma Tmal.com, pertanyent al grup asiàtic Alibaba i que permet als ciutadans xinesos adquirir articles de fabricants estrangers.