Fins i tot quan els inversors d'Uber Technologies Inc. van muntar una revolta contra el llavors president executiu sobre una sèrie d'escàndols d'autoestima, l'acompliment financer de la companyia de taxis va continuar millorant al segon trimestre de l'any, segons els resultats proporcionats per l'empresa. No obstant això, les pèrdues d'Uber, que van totalitzar 550 milions d'euros, van seguir sent significatives.

Uber va generar 1.500 milions en ingressos nets ajustats en el segon trimestre de l'any, un 17 per cent més que en el trimestre anterior. Les reserves brutes de la companyia, els diners totals aconseguits en cobraments pels seus serveis, van arribar als 7.350 milions, també un 17 per cent més respecte al trimestre anterior.

Travis Kalanick, cofundador d'Uber, va renunciar al seu càrrec de president executiu el 20 de juny, només uns dies abans del final del segon trimestre. Els resultats mostren que Uber va continuar reduint les seves pèrdues mentre creixia el seu negoci, fins i tot quan la companyia responia a una cascada d'escàndols implacables.

Kalanick va renunciar després que un grup d'inversors liderats per la firma de capital de risc Benchmark exigís la seva dimissió. Kalanick ha intentat aferrar-se als tres seients que controla a la junta directiva, fins i tot quan Benchmark l'ha demandat per frau. Al final del segon trimestre, Uber tenia uns 5.500 milions d'efectiu en mà.

Els competidors s'espavilen

Les moltes crisis patides per Uber han encoratjat els seus competidors. La companyia xinesa Didi Chuxing va recaptar 4.000 milions aquest any, mentre que Lyft Inc ha intentat aprofitar els molts entrebancs de Uber, donant 1 milió d'euros la Unió Americana de Llibertats Civils després que Uber fos criticada pels seus suposats vincles amb l'administració del president dels Estats Units, Donald Trump.

Uber, que segueix sent una empresa de capital tancat, ha distribuït darrerament els seus resultats financers a la premsa cada trimestre després d'anys d'opacitat en la seva relació amb els mitjans de comunicació.