La companyia elèctrica espanyola Iberdrola ha consumat la fusió de les seves companyies brasileres participades Neoenergía i Elektro. Amb aquesta unió, materialitzada després d'haver obtingut totes les autoritzacions legals i l'aprovació de les juntes d'accionistes d'ambdues societats, es crea la primera elèctrica del Brasil i líder de Llatinoamèrica per clients, amb un total de 13,4 milions d'abonats. L'elèctrica brasilera Neoenergía, participada al 39% per Iberdrola, va anunciar al juny la incorporació de l'activitat i negocis d'Elektro, propietat al 100% de l'elèctrica espanyola. Després de la integració d'Elektro a Neoenergía, la nova Neonergía estarà controlada en el 52,45% per Iberdrola Energia i participada al

38,21% per Caixa de Previdência dos funcionarios do Banco del Brasil (Previ) i en el 9,35% per BB Banco de Investimentos (Banco de Brasil). El grup espanyol treurà a Borsa la nova companyia.

Segons el pacte entre les parts, Iberdrola tindrà dret a nomenar la majoria de membres del consell d'administració de l'elèctrica i l'obligació de canalitzar totes les seves inversions al Brasil a través de la companyia. La xifra agregada d'ingressos durant l'exercici 2016 de les empreses ara integrades frega els 30.000 milions de reals (7.935 milions d'euros), amb un «ebitda» (resultat operatiu) d'aproximadament 3.600 milions de reals (934.000 milions d'euros). La seva àrea de concessió (13 estats) comprèn 836.000 quilòmetres quadrats, davant dels 190.000 que cobreix Iberdrola a Espanya, mentre que la seva xarxa de distribució s'estén per 585.000 quilòmetres.