Un grup de tenedors de bons junior de Banc Popular que van ser cancel·lats han presentat accions legals contra el fons de rescat bancari d'Espanya. El grup va presentar el dimecres un recurs contenciós administratiu davant l'Audiència Nacional, segons un comunicat. El grup inclou Anchorage Capital Group, Algebris Investments, Cairn Capital, Pacific Investment Management Co. i Ronit Capital.

La resolució del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) «mancava de la motivació necessària, la qual cosa va fer impossible que les parts interessades poguessin avaluar les raons, el fonament jurídic i la valoració sobre les quals es va sustentar la decisió», va dir Richard East, soci principal del bufet Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, en el comunicat.

Banc Popular va ser venut a Banc Santander al juny, eliminant accions i uns 2.000 milions d'euros en bons junior que s'havien negociat al seu valor nominal a l'abril.

Mmés d'un centenar de persones de les comarques gironines es van reunir a fanials de juny per saber quines accions volien emprendre perquè s'han vist afectades per l'adquisició del Banc Santander.