CaixaBank preveu convocar demà un consell d'administració extraordinari per debatre el trasllat de la seva seu social fora de Catalunya, segons han confirmat a EFE fonts financeres.

Aquest canvi seria possible gràcies a una modificació legal que prepara el Govern central i que li permetria realitzar aquest tràmit sense que l'entitat sotmeti aquesta decisió a aprovació de la junta d'accionistes.

En aquest sentit, el Govern aprovarà previsiblement demà un decret llei que permetrà a les empreses acordar el canvi de seu social sense sotmetre aquesta decisió a la junta d'accionistes, cosa que acceleraria la sortida de Catalunya a les companyies que així ho disposin, segons han confirmat avui a Efe fonts empresarials.

La celebració d'aquest consell es produeix després que Banc Sabadell hagi acordat avui canviar el seu domicili social de Sabadell (Vallès Occidental) a Alacant davant la possibilitat que en els pròxims dies el Parlament de Catalunya faci una declaració unilateral d'independència.

Entre les ubicacions que s'estudien perquè el banc que presideix Jordi Gual ubiqui la seva seu social i pagui allà l'impost de societats, entre d'altres tributs, ha cobrat força en les últimes hores l'opció de les Balears, segons apunten diverses informacions periodístiques.

El Banc Sabadell pot traslladar la seva seu sense necessitat de sotmetre l'acord a la junta d'accionistes, ja que així ho contemplen els seus estatuts, que requereixen únicament la decisió del consell per fer efectiu el canvi.

No obstant això, els estatuts de CaixaBank preveuen que una decisió d'aquest tipus requereixi també l'aprovació de la junta d'accionistes, pel que el decret-llei que podria anunciar demà el Govern obriria la porta a aquest canvi de seu social.

Un portaveu oficial de CaixaBank ha afirmat avui que l'entitat adoptarà les "decisions necessàries, en el moment oportú, sempre amb l'objectiu de fer prevaler els interessos dels clients, accionistes i empleats".

Amb un canvi de seu social el banc català garantiria que, davant de qualsevol eventualitat política, seguirà sota l'auspici del Banc Central Europeu (BCE), garantint així els interessos de clients, empleats i accionistes.

Aquesta mateixa setmana, en una nota interna remesa als seus empleats, el banc explicava que "és important comunicar proactivament" als seus clients el seu compromís en la defensa dels seus interessos, que "guiarà les decisions futures que, en cas de caldre, s'hagin de prendre".