El Govern central ha encarregat a l'Advocacia de l'Estat que determini si la companyia italiana Atlantia necessita l'autorització de l'Executiu per comprar Abertis, un grup que gestiona autopistes de peatge de titularitat pública i que controla Hispasat, empresa que opera en un sector considerat estratègic.

Un dia després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aprovés el fullet de l'opa d'Atlantia, Red Eléctrica -companyia en la qual l'Estat té un 20% del capital- ha admès el seu interès a adquirir la participació que Abertis té a Hispasat.

El termini d'acceptació de l'opa d'Atlantia -el període en el qual els accionistes d'Abertis poden acceptar l'oferta de l'empresa italiana- es va iniciar ahir i s'estendrà fins al 24 d'octubre.

El consell d'administració d'Abertis té un termini de deu dies naturals per pronunciar-se sobre l'operació i qualsevol opa competidora s'haurà de formalitzar aviat, perquè la llei estableix que haurà de presentar-se com a molt tard cinc dies naturals abans que acabi el període d'acceptació. El calendari ajustat pressiona ACS, que estudia la possibilitat de llançar una contraopa.

Paral·lelament, el fons britànic The Children's Investment Fund ha elevat la seva participació a Abertis fins al 2,676% en plena opa d'Atlantia. Aquest fons, que va ser creat per per Chris Hohn, ha elevat la seva participació des de l'1,409% fins a l'esmentat 2,676 %, un llindar que es va assolir el passat 4 d'octubre i del qual no es va informar fins a ahir.