17 de octubre de 2017
17.10.2017

El gironí Miquel Vendrell, nou president dels arquitectes tècnics catalans

Encapçala el Consell de Col·legis d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de Catalunya

17.10.2017 | 11:44
Miquel Josep Vendrell

El president del Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de Girona, Miquel Josep Vendrell, ha assumit recentment el càrrec de president del Consell català de col·legis d´aquesta professió, que agrupa els de Barcelona, Lleida, Tarragona, Terres de l´Ebre i Girona.

Vendrell, que ha assumit aquesta responsabilitat en substitució de Jordi Gosalves (president del Col·legi de Barcelona), considera prioritari col·laborar amb el legislador per evitar que s´obviï o menystingui la professió en la jurisdicció catalana o estatal. En un comunicat difós avui, explica que "si podem intervenir en la fase de redacció, s´aconsegueix un text més ajustat i més ben elaborat en benefici de la nostra professió i de la societat en general".

Vendrell posa com a exemple la Llei de l´Arquitectura de Catalunya, aprovada el mes de juny: "Si no hi haguéssim presentat al·legacions en la fase prèvia, ni tan sols s´hauria fet menció a la nostra existència", subratlla. En la mateixa línia, el Consell ja ha presentat al·legacions a la futura Llei de territori i en farà seguiment durant el tràmit parlamentari.

Miquel Josep Vendrell va ser nomenat president del Col·legi gironí el novembre de l´any passat, en substitució de Joaquim Romans. L´ara també president del Consell de Col·legis d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d´Edificació de Catalunya ho serà durant dos anys, ja que aquest és un càrrec rotatiu i bianual que assumeixen successivament els presidents dels cinc Col·legis catalans.

Una professió amb història

Des del Col·legi d'Aparelladors recorden que la figura de l´aparellador existeix oficialment a Catalunya des dels anys 30 del segle XX, mentre que l´actual titulació d´Arquitectura tècnica i edificació, que fa referència a la mateixa professió, va néixer als anys 60. Un aparellador és el responsable de la direcció de l´execució d´una obra i del control de qualitat dels materials. A més, està capacitat per assumir la coordinació en matèria de seguretat i la salut dels treballadors de la construcció, així com per gestionar processos immobiliaris, assessorar en les contractacions d´industrials i l´adquisició de productes, elaborar informes o fer peritatges, entre moltes altres capacitacions dins el procés de l´edificació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook