La patronal espanyola CEOE ha elaborat un llibre blanc que reivindica el paper protagonista que han de jugar les empreses a l'hora de definir el sistema de formació a la feina amb l'objectiu d'afavorir la seva productivitat i competitivitat. El Llibre blanc sobre el sistema de formació a la feina es va presentar a la seu de la patronal catalana Foment del Treball amb la presència del secretari general d'aquesta organització, Joan Pujol, i del president de la comissió de formació de la CEOE, José Antonio Sarría Terrón.

En el llibre s'assegura que «els empresaris no podem mirar cap a una altra banda» i que «el nostre compromís i corresponsabilitat social ens obliguen a participar i liderar una proposta de canvi de model».

El president de la comissió de Formació de Foment, Manuel Rosillo, va explicar que «la formació professional no pot seguir sense que els agents socials entrin a participar en la governança del sistema».

«L'objectiu és formar els futurs professionals i qui millor que les empreses coneixen les necessitats?», es va preguntar Rosillo, que va insistir que els empresaris «no volem ser mers espectadors, volem ser protagonistes de l'economia».

El llibre, l'elaboració del qual ha suposat una inversió de temps de nou mesos, destaca que el sistema espanyol de formació a la feina ha de ser equiparable als de països europeus de referència en aquesta matèria.

La CEOE ha presentat ja el llibre al Govern, que, segons va assenyalar Rosillo, l'ha rebut amb una «bona sensació», encara que en aquest moment veu necessari que hi hagi «una molt gran acceptació».