La taxa de desocupació dels Estats Units va baixar una dècima i va quedar a l'octubre en el 4,1%, la més baixa en 17 anys, gràcies a la creació de 261.000 nous llocs de treball, va informar el Govern nord-americà. El mes passat el mercat laboral es va recuperar del forat de setembre, quan les contractacions es van ressentir per l'impacte dels huracans Harvey i Irma en els dos populosos estats de Texas i Florida.

En el seu informe, el Departament de Treball va revisar a l'alça la dada de les contractacions al setembre, quan es van crear 18.000 ocupacions enfront de la pèrdua de 33.000 calculada inicialment.

Malgrat que les 261.000 noves ocupacions d'octubre suposen una clara millorança enfront del mes anterior, la dada va estar per sota de les expectatives dels experts, que anticipaven una xifra superior als 300.000.

Amb les revisions a l'alça de les contractacions a l'agost i setembre incloses en l'informe d'avui, l'economia nord-americana ha generat una mitjana de 162.000 ocupacions mensuals en els tres últims mesos.

Quant al salari mitjà per hora, es va mantenir pràcticament estable el mes passat i va quedar en 26,53 dòlars. Durant els últims dotze mesos, aquest salari mitjà s'ha incrementat en 63 centaus, la qual cosa equival a un 2,4%, segons l'informe.

Per altra part, el dèficit en el comerç de béns i serveis d'Estats Units va augmentar a 43.500 milions de dòlars al setembre, 700 milions de dòlars més que el mes anterior.