Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat avui divendres, juntament amb l´empresa Medichem, un simulacre amb un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència a les instal·lacions que l´empresa té a Celrà.

L´exercici ha simulat un vessament en un bidó de 200 litres d´un producte inflamable que no s´ha incendiat, a l´àrea de residus de l+D. El vessament ha provocat un ferit per intoxicació amb pèrdua de consciència.

Un cop detectat el vessament, l´empresa ha sol·licitat l´ajuda externa trucant al telèfon d´emergències 112 de Catalunya i al Centre de Coordinació d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat, no han necessitat alertar als veïns perquè era una actuació localitzada dins l´empresa sense afectació externa.

El cap de l´emergència de l´empresa ha procedit a activar el Pla d´Autoprotecció (PAU), i ha donat ordre de preparar els equips d´intervenció i primers auxilis a l´espera de l´arribada dels Bombers de la Generalitat.

L´empresa ha practicat l´actuació dels Equips de Tercera Intervenció, traient el ferit i incidint en la zonificació del lloc afectat.

Els Bombers han comprovat el sistema d´avisos i la recepció dels serveis externs a la instal·lació. A més, s´han posat en pràctica les accions del personal amb els mitjans i els protocols de què disposen, així com el repartiment de tasques i coordinació entre els diferents grups actuants.

Els Mossos d´Esquadra, amb efectius de l´ABP Gironès-Pla de l´Estany, s´han ocupat del control d´accessos, han establert els perímetres de seguretat necessaris i han col·laborat en les tasques d´acompanyament dels altres efectius, tant d´arribada com de sortida.

Medichem amb aquest exercici ha volgut comprovar l´eficàcia d´actuació davant una emergència, amb la finalitat de garantitzar les seves exigències a nivell de seguretat. Seguint les pautes del seu pla d´emergència interior, ha pogut verificar el seu sistema d´avisos i la col·laboració amb els serveis externs (bombers, protecció civil i mossos d´esquadra).