L'Hotel Ciutat de Girona ha aconseguit el certificat internacional de turisme sostenible Biosphere, el primer establiment que l'obté a les comarques gironines. Aquest hotel de la Cadena Faderson situat al centre de la ciutat està treballant perquè els clients tinguin una "estada sostenible i respectuosa" amb el seu entorn. Així, s'ha proposat reduir la petjada ecològica dels seus clients amb un servei de taxi amb vehicles híbrids o propulsats per gas liquat de l'empresa Gitaxi en aquells desplaçaments de llarga distància que no es poden fer a peu o en bicicleta. A banda de l'hotel, també tenen vuit apartaments turístics al centre de Girona.

El certificat Biosphere Responsible Tourism acredita el compromís de qui el rep amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats a la Cimera de les Nacions Unides de 2015 i en la Cimera de París contra el Canvi Climàtic (COP21). L'atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent que promou accions i programes de desenvolupament sostenible a la indústria turística.

Aquest any també l'ha rebut el festival de Cap Roig, convertint-se en el primer certamen musical al món en aconseguir aquesta certificació de sostenibilitat.