12 de desembre de 2017
12.12.2017

El comitè d'empresa d'Iberia convoca vaga al Prat els dies previs a Nadal

Els sindicats proposen aturades parcials del 21 al 24 de desembre per forçar una negociació amb l'empresa sobre l'ampliació de la plantilla

12.12.2017 | 09:42
Avions de l´empresa Iberia

El comitè d'empresa d'Iberia Barcelona ha formalitzat la convocatòria d'una vaga per als dies 21 –jornada electoral a Catalunya–, 22, 23 i 24 de desembre en protesta per la «manca de diàleg» per part de la direcció de l'empresa», va anunciar, ahir, a través d'un comunicat.

Els representants dels treballadors defensen que es veuen obligats a convocar aturades parcials els dies previs al Nadal per la situació de '»sobrecàrrega» de treball de la plantilla de Barcelona que acumula més de 7.000 hores de descans sense compensar, segons dades facilitades per la UGT, sindicat majoritari en el comitè d'empresa d'Iberia a Barcelona.

El col·lectiu de treballadors que podria fer vaga arriba a les 2.000 persones, els empleats encarregats d'atendre serveis d'assistència a terra no només de les aeronaus del grup IAG (Iberia, British Airways i Vueling) sinó a moltes altres companyies que tenen contractat aquest servei a Iberia.

UGT exposa que els treballadors del hub de Barcelona continuen esperant un pla industrial per a l'aeroport que tingui en compte la contractació necessària per solucionar la sobrecàrrega de treball de la plantilla del Prat. Una problema que s'arrossega de fa mesos i que impedeix als treballadors recuperar hores des descans perquè la plantilla no és suficient, expliquen els represants dels treballadors.

Acord del 4 de desembre

El comitè d'empresa del centre de Barcelona va decidir per majoria el 4 de desembre passat la convocatòria d'aturades intermitents de quatre hores en diferents franges horàries durant els quatre dies de vaga.

En aquest context, el comitè d'empresa assegura que aquest estiu els treballadors d'Iberia han superat una de les temporades altes de «més tensió» laboral a causa del creixement de Vueling, sense que això s'hagi traduït en un increment de la plantilla. Els treballadors esperen que amb la convocatòria de la vaga els representants de la direcció de l'empresa s'asseguin a negociar i s'avinguin a tancar un acord que eviti la materialització de les aturades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema