12 de desembre de 2017
12.12.2017

L'Estat posa a la venda el 7% d'accions de Bankia per valor de 840 milions d'euros

La col·locació es farà entre inversors institucionals; ahir, al tancament dels mercats, les accions valien 4,17 euros

12.12.2017 | 01:04
L'Estat posa a la venda el 7% d'accions de Bankia per valor de 840 milions d'euros

L'Estat, a través del Fons de Restructuració Ordenada Bancària (FROB), ha donat l'ordre de vendre, sota la fórmula d'una col·locació accelerada d'accions, un 7% de la seva participació a Bankia, amb un valor de mercat proper a 840,47 milions d'euros, ja que les accions es cotitzaven ahir al tancament del mercat a 4,17 euros.

La col·locació, que es farà entre inversors institucionals, s'hauria de tancar previsiblement abans de l'obertura de la Borsa d'avui, i això ajudarà a dona més liquiditat al valor, un factor que aplanarà el camí per a futures vendes.

El FROB és el propietari del 67% dels títols de l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri. En un comunicat enviat al regulador borsari s'anuncia que tres entitats col·locadores (Deutsche Bank, Morgan Stanley, International i UBS) faran una col·locació privada entre inversors qualificats «d'un paquet de 201.553.250 accions de Bankia, SA, representatives del 7,0% de la seva capital social».

Al febrer de 2014 l'Estat ja va vendre un altre 7,5% de les accions de la nacionalitzada Bankia. En aquell moment va aconseguir amb el paquet 1.304 milions d'euros.

El 7% d'accions que ara es posa a la venda té un valor de mercat inferior al de fa tres anys (840 milions) i en la col·locació és probable que l'Estat obtingui prop de 800 milions d'euros. El Govern havia preparat la col·locació d'un altre paquet d'accions de l'entitat i el minsitre d'Economia, Luis de Guindos, havia comentat que es l'operació es concretaria probablement la tardor passada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook