Els Premis Digitals E-Tech van celebrar ahir una nova edició en un acte que va tenir lloc a l'Auditori de la Mercè de Girona. Impulsats per l'Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg), van reconèixer la tasca d'una desena d'empreses, institucions, entitats i particulars que amb els seus treballs, iniciatives, activats i projectes contribueixen a la difusió i desenvolupament del món digital i tecnològic a les comarques gironines.

L'entrega del premi Honorífic a Genís Roca per part del president de l'Aenteg, David Martí va ser un dels punts àlgids de la gala d'aquest any. Amb més de vint anys d'experiència en direcció d'empreses, creació de projectes a internet i exploració del potencial a les xarxes, Roca és un expert en com la transformació digital està alterant els entorns personals, professionals i empresarials. Roca va ser triat els any 2013 i 2014 pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents d'internet per la seva capacitat d'interpretació dels canvis tecnològics i socioeconòmics. És coautor del primer llibre publicat a l'Estat espanyol sobre el fenomen del Web 2.0. . Roca va destacar l’enorme il·lusió i orgull que li produïa que aquest reconeixement li arribés “des de casa seva”, en referència a les comarques gironines, i també que fos degut a la seva vessant d’empresari, als qui considera persones romàntiques i aventureres.

Al llarg de la gala es van lliurar un total de deu premis, que van ser, a més del Premi al referent digital E-Tech 2017, el Premi a l'aplicació de les TIC a l'empresa (Sixtemia i Eurofirms), el del públic a la Millor iniciativa a l'administració local (Ajuntament de Roses), a la Recerca i la innovació en TIC (Comexi Cloud), l'especial del públic al millor projecte, producte o servei digital gironí (TMDay Tour), a la Millor acció gironina a la xarxa (Girona Secreta), a la Millor gestió en llengua i comunicació en les TIC (Additio App), a la Millor iniciativa de màrqueting digital gironina (Concentrol i El Giroscopi), el Premi a la trajectòria de l'empresa TIC (Global Software Partner SL), i finalment el Premi a l'empresa TIC emergent (TOTHOMweb).

Després de lliurar-se tots els Premis, l’acte va cloure amb un sentit homenatge a Joan Ribas de Pouplana, que va ser president de l’AENTEG durant 16 anys. David Martí li va agrair els seus anys de dedicació a l’AENTEG com a president, i el suport que hi continua donant de forma que el sector TIC gironí no perdi l’experiència i expertesa que ha anat acumulant en la seva faceta associativa durant tots aquests anys.

Va ser una gala marcada pels esdeveniments polítics que han ocorregut els darrers temps al nostre país, ja que tal i com va apuntar David Martí, nou president de l’AENTEG agafant el relleu de Joan Ribas, aquests van provocar que s’ajornés la celebració de la gala al ser considerat des de la Junta Directiva de l’AENTEG que no es podia celebrar l’esdeveniment en una situació de normalitat. En aquesta línia, David Martí va voler enviar “una enorme abraçada al Vicepresident Oriol Junqueras, al conseller Joaquim Forn, al President de l’ANC Jordi Sánchez i al President d’Omnium Cultural Jordi Cuixart”.

Aquest és el llistat de premiats i finalistes de les diferents categories:

PREMI A LA MILLOR GESTIÓ EN LLENGUA I COMUNICACIÓ EN LES TIC

Finalistes:

Additio App

Eventis

El Nus de Pedra

Guanyador:

Additio App

(Aplicació per a professors i escoles que actualment és usada per més de 30.000 docents de tot el món. Permet gestionar els grups de classe, fer seguiment de les notes dels alumnes, planificar les classes i millorar la comunicació entre els professors i pares).

PREMI ESPECIAL DEL PÚBLIC AL MILLOR PROJECTE, PRODUCTE O SERVEI DIGITAL GIRONÍ

Finalistes:

De pis en pis

EveryBodyFly

TMDay

Guanyador:

TMDay

(TMDay tour és un canal propi de comunicació, que permet a les marques de gran consum impactar i relacionar-se amb les generacions més joves, com són els Millennials i els Centennials).

PREMI DEL PÚBLIC A LA MILLOR INICIATIVA EN L’ADMINISTRACIÓ LOCAL

Finalistes:

Per Carnaval no tot s’hi val - Ajuntament de Roses

Sistema d’Informació Geogràfica Municipal (SIG) - Ajuntament de Vilablareix

Vilablareix porta a porta - Ajuntament de Vilablareix

Guanyador:

Per Carnaval no tot s’hi val - Ajuntament de Roses

(Campanya de prevenció, informació i sensibilització en salut juvenil durant les festes del Carnaval de Roses. Una campanya, sense tabús, que planta cara al consum abusiu d'alcohol i drogues i transmet un missatge clar i contundent contra l'assetjament sexual i la violència masclista durant les festes locals)

PREMI DEL PÚBLIC A LA MILLOR ACCIÓ GIRONINA A LA XARXA

Finalistes:

El Gerió Digital

Girona Fictici

Girona Secreta

Guanyador:

Girona Secreta

(Nascut fa un any a les aules de la UdG, és un web amb el propòsit de donar a conèixer plans, restaurants, bars i notícies a tots els gironins. Ara, un any després, ja són prop de 13.000 persones els que segueixen a les xarxes els descobriments de Girona Secreta).

PREMI AL REFERENT DIGITAL E-TECH 2017

Genís Roca

PREMI A LA MILLOR INICIATIVA DE MÀRQUETING DIGITAL GIRONINA

Finalistes:

Concentrol, per ElGiroscopi

Mercat del Lleó, per Iglésies Associats

Per Carnaval no tot s’hi val, per l’Ajuntament de Roses

Guanyador:

ElGiroscopi - Concentrol

(Concentrol, empresa gironina amb més de 75 anys de trajectòria al sector químic ha implementat amb l’ajuda de l’agència ElGiroscopi un ecosistema digital i un seguit d’accions basades en la filosofia “storytelling” per tal de connectar aportant valor amb els seus clients B2B a través dels canals online).

PREMI A L’APLICACIÓ DE LES TIC A L’EMPRESA

Finalistes:

Additio App

Invertiaweb

Sixtemia

Guanyador:

Sixtemia / Eurofirms

(L'aplicació d'Eurofirms creada per Sixtemia és una eina pensada per facilitar la gestió, entrada i control d'hores de treballadors, basada en la transparència i la immediatesa de la informació. L'app està adreçada tant per a treballadors cedits com per a clients i s'adapta mitjançant un sistema de permisos).

PREMI A LA RECERCA I LA INNOVACIÓ EN TIC

Finalistes:

Additio App

Aeroclapp

Comexi Cloud

Guanyador:

Comexi Cloud

(Plataforma web, composada per diferents aplicacions que adquireixen dades de les seves màquines i les processen per tal de donar als clients informació rellevant de la màquina i dels seus processos productius per la seva optimització i millora continua).

PREMI A L’EMPRESA TIC EMERGENT

Finalistes:

Blaupíxel

MyChefTool

Tothomweb

Guanyador:

Tothomweb

(Empresa social especialitzada en fer que les pàgines web puguin ser utilitzades per tothom, independentment del dispositiu o de les característiques de l’usuari. Tant poden desenvolupar un web des de zero com corregir-ne un d’existent per tal de fer-lo accessible).

PREMI A LA TRAJECTÒRIA DE L’EMPRESA TIC

Finalistes:

Audifilm

DSET

GSP (Global Software Partner)

Guanyador:

GSP (Global Software Partner)

(Empresa especialitzada en Software de Gestió Empresarial per a la PIME amb 25 anys d’experiència en el sector de les TIC. És Partner de SAP Business One i IBM amb implantacions de Solucions Tecnològiques a Catalunya, Espanya i Centre-Sud Amèrica. Actualment, disposa de més de 40 empleats i 3 oficines situades a Girona i Barcelona).