El sindicat UGT va alertar de l'augment dels accidents laborals mortals a la província de Girona amb dotze morts entre gener i octubre del 2017, deu més que l'any passat. En total, en aquest període es van produir 8.890 accidents laborals amb baixa, xifra que significa que cada hora hi ha 1,23 sinistres.

Aquesta és la xifra més alta dels últims cinc anys i suposa un augment del 41% per comparació a la registrada des de 2013 sobre accidents amb baixa, mentre que l'increment sobre mortalitat és d'un 300%, segons xifres del sindicat.

El secretari d'UGT a Girona, Xevi Casas, va qualificar la situació de «dramàtica» i considera que la «xifra negra és conseqüència de la precarietat laboral i la falta d'inversió en la prevenció de riscos laborals». A més, segons el representant sindical, gran part d'empreses gironines són petites o mitjanes que ofereixen «contractes curts i sense formació».

També la majoria de companyies de la província són familiars «i és molt difícil canviar els costums que vénen de generacions», segons el tècnic de prevenció d'UGT Josep Bonet, que també va assegurar que «la majoria d'empreses petites no fan els deures amb els riscos laborals».

Casas i Bonet van negar que l'augment d'accidents i morts sigui conseqüència de l'augment d'empreses i llocs de treball. «Si comparem l'evolució de la creació d'ocupació des de 2013 veiem que s'han creat un 16,02% més de llocs de treball, mentre que els accidents s'han incrementat un 41%». UGT va exigir a les administracions que apliquin mesures urgents que garanteixin la formació.