Les vendes del comerç al detall van créixer en totes les comunitats autònomes el passat mes de novembre en relació amb el mateix període de 2016, amb especial incidència a Madrid i Navarra, i en menor mesura, a Catalunya, Cantàbria, País Basc i Galícia. L'ocupació en aquest sector també va augmentar en totes les regions el mes passat en taxa anual, amb especial incidència a Canàries, on la pujada va ser del 4,1 per cent.

En el conjunt del país, l'increment de la facturació va ser del 2,9% en un mes en el qual molts establiments van començar a aplicar descomptes per l'anomenat «divendres negre» (Black *Friday) i la campanya nadalenca.

Madrid, amb un 5,1 per cent de pujada, es va situar en primera posició, seguit de Navarra (4,4%), Balears (4,0%), La Rioja i Aragó (3,7%), Astúries i Castella-la Manxa (3,5%), Canàries i Múrcia (3,4%) i Castella i Lleó (3%).

L'increment va ser inferior al de la mitjana nacional a Catalunya (1,7%) en un mes que va seguir marcat per la inestabilitat política en aquesta comunitat. Des de principi d'any, només Catalunya i Extremadura experimenten descensos quant a facturació dels comerços al detall, amb un 0,3 i un 0,2 per cent, respectivament.