28 de desembre de 2017
28.12.2017

Les vendes del comerç al detall creixen menys a Catalunya que a la resta de l'Estat

28.12.2017 | 09:37
Un establiment gironí

Les vendes del comerç al detall van créixer en totes les comunitats autònomes el passat mes de novembre en relació amb el mateix període de 2016, amb especial incidència a Madrid i Navarra, i en menor mesura, a Catalunya, Cantàbria, País Basc i Galícia. L'ocupació en aquest sector també va augmentar en totes les regions el mes passat en taxa anual, amb especial incidència a Canàries, on la pujada va ser del 4,1 per cent.

En el conjunt del país, l'increment de la facturació va ser del 2,9% en un mes en el qual molts establiments van començar a aplicar descomptes per l'anomenat «divendres negre» (Black *Friday) i la campanya nadalenca.

Madrid, amb un 5,1 per cent de pujada, es va situar en primera posició, seguit de Navarra (4,4%), Balears (4,0%), La Rioja i Aragó (3,7%), Astúries i Castella-la Manxa (3,5%), Canàries i Múrcia (3,4%) i Castella i Lleó (3%).

L'increment va ser inferior al de la mitjana nacional a Catalunya (1,7%) en un mes que va seguir marcat per la inestabilitat política en aquesta comunitat. Des de principi d'any, només Catalunya i Extremadura experimenten descensos quant a facturació dels comerços al detall, amb un 0,3 i un 0,2 per cent, respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema