Les matriculacions de vehicles a comarques gironines es van situar en 16.303 unitats el 2017, la qual cosa representa una pujada de l'1% respecte al 2016, segons dades de Faconauto.

Les primeres posicions en creixement relatiu les ocupen marques de vehicles de luxe, que s'han vist impulsades a les comarques gironines. Infiniti, els elèctrics Tesla, Bentley i Ferrari són algunes de les marques que han multiplicat exponencialment les seves vendes. Malgrat tot Toyota va ser qui va liderar les vendes absolutes entre gener i desembre.

Les xifres, però, són molt millor a la resta de Catalunya. Les matriculacions de turismes catalans han crescut un 7% durant el 2017, concretament fins a les 190.480 unitats, respecte a les dades de gener a desembre de l'any anterior, segons ha informat aquest dimarts la patronal del sector formada per Anfac, Faconauto i Ganvam. Aquesta dada representa una quota de mercat del 15,4% del total de l'Estat, on les matriculacions al llarg de l'any passat es van enfilar fins als 1,2 milions, un 7,7% més que el 2016. En la línia de tot el 2017, el canal de particulars ha estat el que ha registrat un menor creixement, del 4,4%, mentre que les empreses i empreses de lloguer han registrat taxes interanuals de creixement, amb un 12,8% i un 9,2% d'increment, respectivament.