El PSOE creu que la proposta formulada per la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, de permetre el còmput de tota la vida laboral a l'hora de calcular la pensió és «un globus sonda» i suposa «una aixecada de camisa al Pacte de Toledo». La portaveu dels socialistes en aquesta comissió parlamentària, Mercè Perea, va reconèixer la seva «perplexitat» sobre una proposta que, ha assegurat, «confirma la voluntat del PP de derivar a la llarga el sistema públic de pensions a un sistema privat». «No podem fer globus sonda amb el risc de generar més incertesa en el sistema», va criticar Perea.

Ciutadans veu possible ampliar el període de càlcul de les pensions públiques, encara que considera que el més important és emprendre reformes estructurals que solucionin la falta d'ingressos suficients. «No em sembla malament estendre la vida laboral i que s'expliqui. Em sembla de justícia», va asseverar el portaveu econòmic de Ciutadans al Congrés, Toni Roldán, i va valorar com a «positiva» i «de justícia» la proposta de Báñez. En aquest sentit, va posar d'exemple la gent a l'atur fa 5 anys i que «els aplicaran els últims anys i el que volem és que els apliquin i es reflecteixi realment el que han treballat al llarg de la vida», va argumentar.

Units Podem creu que ampliar a tota la vida laboral el còmput de la pensió suposa «un crim contra el pensionista» i reclama que es permeti triar els millors 240 mesos cotitzats perquè la prestació sigui «la millor possible», tal com van recollir en la proposició de llei registrada el passat estiu al Congrés.

El PDeCAT va criticar a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, per generar una «polèmica» entorn de la seva proposta per ampliar a tota la vida laboral el còmput de la pensió de jubilació, encara que ha reconegut que la mesura es va plantejar als debats del Pacte de Toledo i va reiterar que la formació li dona suport.